HDMI Premium: minősített kábelek 4K Ultra HD tartalmakhoz

1. Oldal

A HDMI Licensing LLC továbbfejlesztett HDMI kábeltesztelést és hamisítás elleni címkét is tartalmazó minősítési programjának megfelelő Premium HDMI kábellel összekötött berendezések garantálják a teljes 4K Ultra HD élményt.


A HDMI Licensing LLC „Premium HDMI” kábelminősítési programja felhatalmazza a résztvevő HDMI alkalmazókat, hogy a feljövőben lévő 4K UltraHD tartalmakhoz általában szükséges nagyon megbízható és nagyteljesítményű HIGH SPEED HDMI kábeleket tervezhessenek és tesztelhessenek.

A program része egy tervezési segédlet és egy kibővített kábeltesztelési követelménysor. A programban a résztvevők HDMI kábeleiket egy tesztközpontban (HDMI Authorized Testing – ATC) tesztelik, annak igazolására, hogy azok megbízhatóan támogatják a HDMI 2.0 specifikációt a „Level a” teljes 18 Gigabit/sec sávszélességgel, ami az olyan videoformátumok továbbításához szükséges, mint a 4K UltraHD (3.840×2.160 @60Hz/50Hz, 4:4:4 színkódolással), a széles színtartomány és a nagy dinamikatartomány (HDR), mely utóbbit a HDMI 2.0a verzió specifikál.

A program új, az elektromos zavarvédettség (EMI) szintjére vonatkozó vizsgálati iránymutatásokat is tartalmaz, hogy minimalizálja a vezeték-nélküli jelekkel (Wi-Fi, Bluetooth, stb.) csatlakozó eszközök okozta nem kívánt interferenciát.

Azokat a kábeleket, amelyek egy ATC-ben teljesítik a vizsgálati követelményeket és a HDMI Licensing LLC regisztrált, a gyártóik „Premium High Speed HDMI Cable” vagy „Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet” elnevezéssel láthatnak el és hirdethetnek.

HDMI_premium.jpg
Ezek a kábelek egy hologramos hamisíthatatlan címkét viselnek, megkülönböztetésül a többi HDMI kábeltől. Egy címkét leolvasó mobilalkalmazással győződhetnek meg a gyártók, a forgalmazók, a kiskereskedők és a fogyasztók Premium High Speed HDMI kábel hitelességéről.

Kapcsolódó linkek:

HDMI 2.0a: a nagy dinamikatartományt támogató új specifikáció
HDMI 2.0: ilyen lesz az új szabványverzió
HDMI: új kábel megjelölési szabályok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .