Hivatalos a Csillagok háborúja 2011-es Blu-ray megjelenése

1. Oldal

Személyesen maga George Lucas jelentette be a hétvégi orlandói „Star Wars Celebration V” elnevezésű eseményén a mind a hat epizódot tartalmazó Blu-ray Disc készletdoboz 2011 őszi megjelenését.
A Lucasfilm Ltd. és a Twentieth Century Fox Home Entertainment által is hivatalosan bejelentett kiadvány kapcsán a kultikussá vált filmsorozat alkotója a „Star Wars Celebration V” résztvevőinek egy A jedi visszatér című filmből kivágott jelenetet is bemutatott, ami természetesen most majd visszakerül a Blu-ray kiadásba. A lemezek a lehető legjobb minőségű nagyfelbontású kép és hang mellett dokumentumrészleteket, a forgatásokról készült felvételeket, interjúkat és a Lucasfilm archívumából származó retrospektív és eddig nem látott anyagokat tartalmaznak majd.

star_wars_Blu-ray.jpg
A New York Times online kiadásának nyilatkozó rendező azt is elmondta, hogy a Blu-ray kiadás megjelentetésével azért vártak, mert azt akkor akarták megtenni, amikor már „elég ember tudja megvásárolni és megnézni”.

A Blu-ray lemezen jövőre megjelenő első három epizód (Csillagok háborúja, A Birodalom visszavág, A jedi visszatér) a 2004-es dobozos DVD megjelenéskor digitálisan restaurált „Special Edition” változat lesz, az eredeti filmek minősége ugyanis nem túl jó, és a teljes digitális megújítás nagyon drága lenne.

További részleteket egyelőre nem tudni a kiadvány majdani áráról, vagy arról, hogy az egyes filmek külön-külön Blu-ray lemezen is megjelennek-e, és 3D változatról sem esik szó sehol.

Kapcsolódó link:

Blu-ray 3D: az Avatar 3D verziója még idén megjelenik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .