Apple TV helyett csak 720p felbontást kezel majd az iTV?

1. Oldal

Az új Apple TV-ről korábbi megbízható forrásból származó kiszivárogtatását pontosította az Engadget online magazin.

A korábbi híresztelés szerint az új 99 dolláros (kb. 22.000 Ft.) Apple TV set-top box hasonló méretű és ugyanazt a hardvert (A4 CPU és 16 GB-os flash memória) használja, mint amit az iPhone 4. Az iTunes pedig új, az interneten továbbított bitfolyamok lejátszására optimalizált szolgáltatást vezet majd be.

Apple_iTV.jpg
Az új készülék viszont a korábbi hírrel ellentétben nem lesz képes kezelni a 1080i/p videót, csak a 720p-t. Állítólag azért, mert az A4 processzor nem képes megbirkózni a magasabb felbontással, bár ennek ellentmondani látszik, hogy az iPhone 3GS le tudja játszani a teljes HD felbontású videókat.

A készülék várhatóan hozzáférhet majd az „App Store”alkalmazásokhoz, bár az még nem világos, hogy melyek lesznek használhatóak az iPad és iPhone/iPod Touch alkalmazásokból.

Az új készülék neve iTV lenne, ami nem újdonság, mert eredetileg is ezt az elnevezést szánták a médiaboxnak, de gondot okozott, hogy ugyanígy hívják az egyik legjelentősebb brit televíziós társaságot is.

Kapcsolódó linkek:

Steve Jobs szerint a Blu-ray-t legyőzi az internetes letöltés
Apple TV: iPhone képernyő nélkül 1080p felbontással?
Apple TV: az iTunes-ról már kölcsönözhetőek is letöltött filmek
Apple TV: a vártnál gyengébb a kereslet
Apple TV: médiaközpont Steve Jobs módra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .