Blu-ray 3D: az Avatar 3D verziója még idén megjelenik? (Frissítve)

1. Oldal

James Cameron azt nyilatkozta, hogy a mozikban a 3D technológia szempontjából áttörését hozó, bevételi rekorder Avatar című film Blu-ray 3D változata talán novemberben már megjelenik, de a Fox Home Entertainment ezt cáfolja.

AVATAR_200px.jpgA Blu-ray 3D sikere szempontjából nem mellékes, hogy milyen filmkínálatból válogathatnak majd azok, akik elsőként vásárolnak alkalmas lejátszót és képmegjelenítőt. Eddig szerény Blu-ray 3D filmválasztékot ígérnek a hollywoodi stúdiók, de ez nem is csoda, hisz egyelőre csak a mozikban már vetített nem túl számos 3D film jöhet szóba. James Cameron 3D sci-fi fantázia kalandfilmje az Avatar viszont mind közül kiemelkedik. Ez a film igazi áttörést hozott a 3D mozik számára, és biztosan kijelenthető, hogy a Blu-ray Disc jövője számára is hasonlóan meghatározó lehet a jelentősége.

Egy a film és a saját Oszkár díj (Academy Award) jelölését támogató kampánykörúton New Yorkban James Cameron újságíróknak elmondta: „Minden a tervek szerint halad… A Blu-ray és a szabványfelbontású DVD április 22-én jelenik meg” (az Egyesült Államokban). Azt is megerősítette, hogy ezt követi majd a 3D Blu-ray kiadás és egy többet tudó DVD, bízva benne, hogy ezek „valamikor novemberben” érkezhetnek meg a piacra.

Az Avatar sikerén felbuzdulva újra előveheti régi ideáját George Lucas, aki ismét mozivászonra vinné az eredeti Csillagok háborúja trilógiát immár 3D változatban, aminek lehetőségét már évek óta keresi, de a szükséges technológiát csak James Cameron minden bevételi rekordot megdöntő mozijának elkészítéséhez sikerült megalkotni.

FRISS: A Fox Home Entertainment egyik szóvivője James Cameron fenti kijelentését cáfolva azt nyilatkozta: „A 3D koncepciós szakaszban van és novemberben az Avatar 3D Blu-ray nem kerül ki.”

Kapcsolódó linkek:

Áprilisban indul Európa első 3D TV csatornája a Sky 3D
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja
A fogyasztók nem akarnak sokkal többet fizetni az otthoni 3D-ért
Részletek a leendő 3D Blu-ray Disc technológiáról
Probléma a 3D-vel
A 3D TV-hez már csak műsorok kellenének

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .