Hivatalos a Forma 1 HD közvetítés lehetősége 2011-től

1. Oldal

A Formula One Management (FOM) tegnapi bejelentése szerint az összes 2011. évi Forma 1-es futam nagyfelbontású adásjelét minden közvetítő műsorszolgáltató felhasználhatja majd.
F1_HDTV_150px.jpg
Ahogy az korábbi hírek alapján várható volt, a Formula One Management (FOM) megerősítette, hogy idén már az összes futamról nagyfelbontású (HD) adásjelet biztosít az azt közvetítő műsorszolgáltatók számára.

A megerősítést megelőzően a német nyelvterületen (Németország, Ausztria és Svájc) működő Sky Deutschland már bejelentette előfizetőinek, hogy az idei Forma 1-es versenyeket „natív” HD felbontásban közvetíti. Időközben a BBC HD is csatlakozott a bejelentéshez, vagyis ezen a csatornán is nagyfelbontású lesz az idei 20 futam eseményeinek közvetítése.

A szerdai FOM hivatalos megerősítés, arra is kitért, hogy az összes F1-es pályán zajló esemény, tehát feltehetően a fedélzeti kamerák képe is HD lesz, és 42 Megabit/szekundum adatátviteli sebességű MPEG-2 jelet továbbítanak majd a műsorszolgáltatóknak.

A FOM bízik benne, hogy a kiterjedt kutatással, fejlesztéssel és befektetéssel a világ tévénézői számára kínált lehető legjobb HD műsort sok csatorna veszi majd át.

Kíváncsian várjuk, hogy a Forma 1-et idehaza közvetítő RTL Klub meg tudja-e teremteni az érdeklődő nézők számára a versenyek nagyfelbontású élvezetének lehetőségét?

Kapcsolódó link:

Forma 1 HDTV minőségben 2011-től?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .