Forma 1 HDTV minőségben 2011-től?

1. Oldal

Bernie Ecclestone a Forma 1 televíziós közvetítéseiért is felelős cégcsoport vezetője egy nyilatkozatában arra utalt, hogy valószínűleg már jövőre HD minőségben közvetítik majd a sorozat versenyeit.
Kevés olyan viszonylag nagy televíziós nézettségű sportág van ma már, amit nem közvetítenek nagyfelbontásban, fura módon ezek között van a sokak által az autóversenyzés csúcsának tekintett Forma 1 (F1). A versenysorozat mindenható főnöke ez év elején még azt mondta, hogy a nézőknek 2012-ig kell várniuk a nagyfelbontású közvetítésekre, de múlt vasárnap már azt sugallta, sokkal valószínűbb, hogy ez már 2011-ben bekövetkezik.

F1_HDTV.jpg
Az autosport.com beszámolója szerint Ecclestone a BBC-nek nyilatkozva azt mondta: „Azt gondolom nagyon-nagyon jó, amit jelenleg produkálunk (mármint a közvetítés), de át fogunk állni a nagyfelbontásra, talán jövő évben.”

A felmérések már korábban is azt mutatták, hogy a sportág kedvelőinek többsége szeretné, ha az F1-et HD-ben közvetítenék. Néhány hónapja Ecclestone még azt mondta, hogy az F1 közvetítések akkor lesznek nagyfelbontásúak, ha többen lesznek képesek így nézni azokat, és lesz erre elég alkalmas műsorterjesztő. Akkor Ecclestone még arról kapott tájékoztatást a BBC-től, hogy az F1-et nézők 20 százaléka tudja HD-ben venni a közvetítéseket – legalábbis Angliában.

Ecclestone azt is kifejezésre jutatta, hogy csúcsminőségű közvetítést akar produkálni, és korábban ezt csak 2012-ben látta garantáltnak.

Talán lesz, aki tájékoztatja az F1 főnökét, hogy lassan a 3D televíziós közvetítésekre is készülhet.

Kapcsolódó link:

Nem minden sportág közvetítésénél működik a 3D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .