IFA 2007 hírek: a Warner hűséges marad a Blu-ray-hez

1. Oldal

A spekulációk ellenére a Warner továbbra is mind Blu-ray mind HD DVD formátumban jelentet meg műsoros lemezeket.
Warner_BD_HD-DVD.jpg

Miután a korábban mind Blu-ray mind HD DVD lemezeket kiadó stúdiók közül a Paramount kizárólag HD DVD-n fog megjelentetni filmeket (egyesek szerint legalábbis az elkövetkező 1,5 évben) felerősödött a spekuláció, hogy a Warner is feladja mindkét formátumot támogató stratégiáját. Ez a lehetőség azért is merülhetett fel, mert a formátumháború kirobbanását közvetlenül megelőző időkben a Warner erőteljesen a HD DVD-t preferálta, és most is van olyan kimagasló fontosságú filmje, mint a Mátrix Trilógia, amit csak HD DVD-n jelentetett meg Blu-ray Disc-en nem.

Nos, a pletykáknak és találgatásoknak véget vethet a tény, hogy tegnap az IFA-n a Warner részt vett a Blu-ray Disc Association sajtókonferenciáján. A stúdió jelenlévő képviselője Monica Juniel be is jelentett néhány Blu-ray formátumban is megjelenő filmet, köztük az USA-ban már kiadott Stanley Kubrick mozikat. A karácsonyi szezon egyik legfontosabb bemutatója lesz a Harry Potter és a Főnix Rendje, melynek DVD változata novemberben jelenik meg Németországban. S bár a megjelenés pontos dátuma még nem ismert ez és a többi Harry Potter film is kapható lesz Blu-ray lemezen.


Kapcsolódó link:

Paramount/DreamWorks: a jövőben kizárólag HD DVD-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .