IFA 2020: nem lesz nyilvános az idei kiállítás

Az IFA 2020 kiállítás szervezői szerint az esemény fizikailag meg lesz tartva, de azt csak a forgalmazók és a média meghívott munkatársai látogathatják meg személyesen.


A döntés egy hónappal azután született, hogy a szervezők megígérték, hogy a szeptemberi kiállítást „innovatív új koncepció” szerint rendezik meg a koronavírus világjárvány miatt.

Idén már számos más kiállítás maradt el vagy döntött úgy, hogy csak online virtuális formában rendezik meg, az IFA 2020 azonban valódi eseményeként szokásos helyén, a Messe Berlin kiállítási csarnokaiban kerül megrendezésre.

Jens Heithecker, az IFA ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatóján (lásd a cikk végén a videót) elmondta, hogy a forma meglehetősen eltér majd a korábbi évektől, mivel a kiállítás a szokásos hat helyett csupán három napig tart majd.

Összhangban a német kormány döntésével, ami október 24-ig tiltja az 5.000 főnél több résztvevőt megmozgató rendezvényeket, az IFA 2020 nem lesz nyitott a publikum számára. A résztvevők számát napi maximum 1.000 főre korlátozzák, mégpedig úgy, hogy az esemény meghívásos lesz, és elsősorban azt szolgálja majd, hogy a márkák bemutathassák új termékeiket nem a termékforgalmazóknak és a médiának. Emellett szigorúan ellenőrzik majd a kiállítás elérését, összhangban a társadalmi távolságtartási intézkedésekkel. Idén kétszer annyi előadói színpad lesz, valamint külön médiatér interjúk és termékbemutatók számára.

Heithecker szerint: „A koronavírus megváltoztatta a világot. Még nem ismerjük az új rendet, de a régi rend már eltűnt. A lezárás után sok lesz felgyülemlett igény. Az új termékeket be kell mutatni a fekete-péntek, a kínai „Singles Day”, a „Cyber Monday”, a karácsony és a kínai újév idejére.

Heithecker azt is elmondta, hogy az elmúlt hónapok eseményeinek törlése után az iparág kétségbeesetten igényel egy fizikai platformot, ahol annak helyreállítása érdekében bemutathatóak az új innovációk. Azt mondja: „Iparágunk helyreállítása itt a berlini IFA-n kezdődik”, és szerinte a virtuális eseményekről hiányzanak a gyakorlatban átélhető élmények és az emberi kapcsolatok, amelyek az IFA kiállításhoz hasonló eseményeket olyan hasznossá teszik.

A fizikai rendezvénnyel párhuzamosan egy digitális központ is működik majd, amin keresztül, különböző események online közvetítése lesz elérhető mindenki számára.

Az IFA szervezői hangsúlyozzák, hogy elsődleges prioritás számukra a résztvevők egészsége és biztonsága. Így szorosan együttműködnek az egészségügyi hatóságokkal a biztonságos és működőképes rendezvény kidolgozásán.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .