Netflix: az ajánlott TV-knek támogatniuk kell az interaktív tartalmakat is

A „Netflix Recommended TV” minősítés legújabb feltételeként már az is az értékelés része, hogy TV támogatja-e az interaktív tartalmakat.


A 2015-ben indult „Netflix Recommended TV” minősítési program célja a tartalomszolgáltatás TV-ken futó alkalmazása minél jobb és teljesebb felhasználói élményt nyújtson. A 2019-ben bevezetett „Always Fresh” kritérium, például azt biztosítja, hogy „amíg a TV alszik, a Netflix mégis mindig ébren van”, azaz a TV készenléti állapotában is rendszeresen frissíti a Netflix kezelőfelületét, hogy az minél gyorsabban és aktuálisabban álljon a felhasználó rendelkezésére.

Netflix Announces ‘Netflix Recommended TV’ Program (PRNewsFoto/Netflix, Inc.)

2020-ra ismét igazított a Netflix kritériumokon előírva, hogy a TV-knek milyen szinten kell támogatniuk kell az interaktív tartalmakat.

Brady Gunderson, a Netflix termékmenedzsmentjének vezetője azt mondja: „Először adtunk meg olyan új kritériumot, ami meghatározza, ha egy TV az interaktív tartalmaknak kiváló élményt nyújt. Az interaktív műsorok és filmek az elköteleződés teljesen új szintjét nyitják meg – lehetőséget adva (előfizető) tagjainknak, hogy résztvevői legyenek és irányt szabhassanak a nézett történetnek. És amikor elérkezik a választás és látnánk, hogy a továbbiakban mi történik, a sebesség a minden.”

A Netflix jelenleg kilenc interaktív tévésorozatot illetve filmet kínál.

A „Netflix Recommended TV” megjelölés megszerzéséhez a TV-nek 7 kritériumból 5-nek kell megfelelnie. A Netflix minden az alkalmazását kínáló TV-t tesztel.

A Netflix interaktív tartalmait nem támogató készülékek között ott az Apple TV, a Chromecast, a Netflix alkalmazást kínáló táblagépek, Windows PC-k.

Jelenleg a Netflix az alábbi 2020-as Panasonic, Samsung és Sony TV-knek adja meg az ajánlást. További márkák TV-i is felkerülhetnek még a listára idén.

2020-as „Netflix Recommended TV” lista:
Panasonic HX750 / HX800 / HX810 / HX820 / HX830 / HX850 / HX880 / HX900 / HX940 / HX970 szériák
Samsung Q950TS / Q900TS / Q800T / Q90T / Q80T / Q70T / The Frame / The Serif szériák
Sony BRAVIA XH80 / XH81 / XH95 / ZH8 / A8 / A9 szériák

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .