Infinty design házi-mozi hangsugárzó készletek

1. Oldal

Idehaza még frissnek számítanak az Infinity Modulus és Oreus 5.1-es házi-mozi hangsugárzó készletei és szemet gyönyörködtető kivitelük valamint műszaki tartalmuk okán érdemes kicsit közelebbről megismerkedni velük.

A két éve bemutatott Modulus készlet 2001-ben kiérdemelte az amerikai ipari formatervezők szövetségének (IDSA) Industrial Design Excellence Award (IDEA) bronzérmét, ami nem kis dolog, mert abban az évben 1260 termék közül 82 kapta meg ezt a kitüntető címet. A szórakoztatóelektronikai szövetség (CEA) Innovations 2001 Design and Engineering Awards címével igazi „díjhalmozónak” tekinthető.

A két-utas szatellit sugárzók egy-egy 10 centis kerámia metál mátrix membránú (C.M.M.D.) hangszórót és 19 mm-es szintén C.M.M.D. dóm „csipogót” tartalmaznak, mágneses árnyékolással. A centersugárzó csak annyiban tér el, hogy abban két darab 10 cm-es hangszóró van. A Modulus aktív mélysugárzójába egy előre irányított tekintélyes (30 cm) méretű mélyhangszóró került, melyet a beépített erősítő 110W RMS teljesítménnyel lát el és szabályozható a hangerő és a keresztváltási frekvencia.

Infinity Modulus
Az Infinity kerámia metál mátrix membránja (C.M.M.D.) egy alumínium felületre felvitt kerámia anyag, mely rendkívül kis tömegű, ugyanakkor igen merev. Az általa keltett hang tiszta, tranziens viselkedése, részletgazdagsága kiváló és torzítás tekintetében is kiállja a próbát.

A nem kívánt rezonanciák és hangelszíneződés érdekében az Infinity Modulus hangszóróit nem párhuzamos felületek alkotta dobozba zárták. Az akusztikai tervezéskor a legváltozatosabb alkalmazási körülményekre is gondoltak és a centersugárzót a dialógusok maximális érthetőségére és pontos lokalizációjára optimalizálták.

Az elforgatható tartónak köszönhetően a Modulus rendkívül rugalmasan installálható. A sugárzók megállnak polcon, állványon, de falra és sarokba is szerelhetőek. A tartóhoz képest a sugárzókat elforgatva, döntve és rögzítve ideális sugárzási irány és hanglefedés határozható meg. Egy opcionális, állítható TV tartóra applikálható a front bal/jobb és centersugárzó, melyek így magára a 68-139cm széles TV készülékre helyezhetőek, szükségtelenné téve a három sugárzó külön állványra, falra szerelését.

Modulus TV tartó
A kiváló hangzás mellette valóban különleges a sugárzók megjelenése is, melyet a kecsesen görbülő előlap emel ki. Az Infinity Modulus csiszolt alumínium felülete szépen alkalmazkodik a környezet színéhez.

Az Infinity Oreus házi-mozi hangsugárzó készlet gömbölyded alumínium öntvény háza is elegáns, szerény méretű és az egész rendszer szerkezetileg egységes képet mutat. Az integrált állvány-tartóval könnyedén falra szerelhető vagy polcra helyezhető és a kívánt szögbe állítva pontosan irányítható a hanggal lefedni kívánt területre. A formájával tökéletesen illeszkedő padlóállvány teszi teljessé az Oreus stílusát.

Az Oreus külön center és szatellit sugárzói is kiaknázzák a C.M.M.D. technológiájú hangszórók előnyeit melyből mindegyikben két-két darab 8 centis található, és egy – egy 10 mm-es „Tweeter” felelős a magas frekvenciák minél tisztább megszólaltatásáért. Az összes hangszóró természetesen mágnesesen árnyékolt. A mélysugárzó nem hétköznapi konstrukció. A 100 Wattos erősítő egy 21 cm átmérőjű hangszóró membránját mozgatja, de az akár 30 Hz előállításában részt vesz két másik 21 centis passzív sugárzó is, mely így sokkal kevésbé hajlamos a „bummogó” mélyhangokra.

Infinity Oreus
Az Oreus 5.1 csatornás készlet kiegészíthető további szatellit sugárzóval, amennyiben több csatornát kéne megszólaltatni, a Modulus pedig kapható mélysugárzó nélkül is, amennyiben másik vagy több mélynyomót szeretnék a készlethez választani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .