Sosincs elég korán

1. Oldal

Nagy valószínűséggel nem városi legenda a pálinkás kenyér, amellyel hiperaktív nagyszüleinket csecsemőkorukban esti pihenőre kényszerítették. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha már akkor is létezik a Philips „varázsvetítő”.
A Philips a „varázsmozi” (Magic Theatre) feltalálásával lepte meg a kisgyermekeket és még jobban szüleiket. Az SBC SC940 száraz típusjelzésre hallgató varázsmozi egy babaszoba-vetítő, amely színes világot teremt a gyermekek hálószobájában, elősegítve a babák hallásának és látásának fejlődését.

A mellékelt két extra üres diaképre saját rajzok készíthetők, és ezek a falra vagy a mennyezetre vetíthetők. Ezek a diaképek azután újra felhasználhatók, a rajzok egyszerű letörlésével.

A két üres dián kívül hat darab, képes diát tartalmaz a készlet. A diaképek a kisgyermek különböző fejlődési szakaszainak felelnek meg. Az újszülöttek számára az alakok egyszerűek, és alapszínekben jelennek meg. A nagyobb babáknak a képek pasztellszínűek, és lassan forgó 3D elemekkel bővítettek, így alkotva egy új vizuális dimenziót az esti mese elmondása alatt.

A varázsmozi segít abban, hogy a baba bíztató és megnyugtató hangokkal, előre felvett altatódallal vagy egy-két természetes hanghatással – szívveréssel vagy vízesés hangjával – merüljön álomba, ilyen módon garantálva az ellazult alvást.
Az altatódal vagy az előre felvett hangok finoman halkulnak, illetve a vetített kép halványul, sötétedik, ha a varázsmozi időzítő funkciója be van állítva, így a baba gyorsabban állomba merül.

Átvennék a gépek a szülői szerepet? Vagy már csecsemőkorban elkezdik kinevelni a vizuális technológia iránt érdeklődő vásárlóréteget? Lehet. Minden esetre egyedi és ötletes a találmány, s minden bizonnyal slágertermék lesz belőle, azok körében akiknek a 15 ezer forintos ár megfizethető.


sbcsc940.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .