Információk a Panasonic PT-AE700-ról

1. Oldal

Napvilágot láttak az első információk a Panasonic új LCD-s HDTV vetítőjéről a PT-EA700-ról, mely a PT-EA5001734 utóda lesz. Az új projektor az előddel azonos poliszilícium TFT folyadékkristály panelekre (3 db) épül, így marad az 1280×720 pixel felbontás, de konstrukciója jelentősen megújul. Valószínűleg a versenytársak nyomására megjelenik rajta egy Joystick-el manipulálható vízszintes-függőleges lencseeltolás (Lens-Shift) és a képméret beállítás (zoom) tartományát oly példátlan mértékben kiszélesítik, hogy például egy 254 cm átlójú képet 3 és 6 méter közti távolságból is képes kivetíteni. A PT-AE700 akár a hátsó fali polcra is felrakható, ezt segíti, hogy az elődmodellen még hátul lévő, meleg levegőt kifújó szellőzőnyílás az új vetítőn előre került.

Panasonic PT-AE700

A készülék belsejébe is jutott az újdonságokból. A legfontosabb talán a „Dynamic Iris” elnevezésű optikai rendszer, mely a lámpateljesítmény szabályzással és a Gamma görbe vezérléssel jelentős kontrasztarány javulást (2000:1), valódi fekete előállítást, tiszta fehéreket, és 150%-os dinamikatartomány növekedést eredményez. A „True Color Creation (TCC)” 10 bites jelfeldolgozó technológia bevetésével sokkal kiterjedtebb színkorrekciós rendszert és így filmszerűbb színeket ígér a gyártó.

A PT-EA700-on a továbbiakban már nem DVI csatlakozót találunk, hanem HDMI-t, vagyis a Panasonic is már ezt favorizálja. A PC képmegjelenítéshez lesz VGA csatlakozó, és természetesen találunk majd YUV komponens videó és SCART csatlakozót is a hátlapon, csakúgy mint kompozit és S-Video aljzatot. A kontrasztarány tehát elérheti a 2000:1 értéket, a fényerősség pedig az 1000 ANSI Lument (nyilván a kettőt nem egyszerre), és a gyártó szerint a normál (tehát nem a takarékos) üzemmódban a hűtőventillátor nem termel 27 dB-nél nagyobb zajt.

A Panasonic PT-EA700 Európában szeptember elseje után kerül piacra és ára 1999 Euró lesz, vagyis idehaza se kerülhet majd sokkal többe 500.000 Ft-nál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .