ISE 2018: a ma nyíló kiállításon is fontos szerepet kap a házi-mozi

Az Amszterdamban idén is megrendezésre kerülő ISE (Integrated Systems Europe) kiállításon számos látnivaló akad a vetítők és a házi-mozi iránt érdeklődők számára. Ezekből nyújtunk egy kis ízelítőt.


Az ISE (Integrated Systems Europe) idei kiállításán is számos technikai szempontból előremutató illetve házi-mozikban használható projektor lesz látható. Íme, ezekből néhány.

A Digital Projection INSIGHT Dual Laser 8K, a világ első, kereskedelmi forgalomban kapható 8K DLP lézerprojektora, ami 7.680 x 4.320 pixel felbontású, azaz 33 millió képpontból álló képét 3x 35 mm-es (1,38”) DMD képmodulátor állítja elő, és 25.000 ANSI lumen fényárammal vetíti. Ehhez egy szilárdtest lézer-foszfor fényforrást alkalmaznak benne. A csúcsvetítő a legigényesebb orvosi, tudományos és a leglátványosabb vizualizációs feladatokra használgató nagyméretű kép vetítéséhez.

A projektorgyártók többsége ma már egyértelműen a lámpa nélküli, s azon belül is leginkább lézer fényforrású projektorokra koncentrál. Élen jár ebben az Epson, az NEC, a Panasonic és a Sony is, így nagyon valószínű, hogy a kiállításon ilyen vetítőújdonságokat mutatnak be, de ezek között egyelőre nem tudni házi-mozi vetítőkről.

Amszterdamban néhány új házi-mozi vetítő is bemutatkozik, melyek többségébe a Texas Instruments új DLP 4K UHD chipjeit alkalmazzák. Azt még nem tudni, hogy a kiállításon látható-e a CES 2018 alkalmával már bejelentett Acer V6820i és a márka hírek szerint még idénre várható további 4K UHD házi-mozi projektorai (V6815, V6810, H6810, H6820i), az viszont biztos, hogy az Optoma bemutatja a már kapható lézer fényforrású UHZ65-öt, sőt egy új UHD40 modellt is. A ViewSonic Európába is elhozza, és igen kedvező áron készül forgalmazni a PX747-4K és PX727-4K házi-mozi vetítőit.

Az ISE kiállításokon együttműködő cégek mindig felépítenek egy igényes demó házi-mozi rendszert. Idén ezt az 5-R80-as standon a Cinema Partners néven szövetkezett márkák valósítják meg. A 9.2.6 konfigurációjú Dolby Atmos hangrendszert precízen kalibrált dARTS hangsugárzók és erősítők alkotják majd, melyet egy 16 csatornás StormAudio ISP 3D.16 ELITE előerősítő/processzor lát el jellel. A képet egy Barco projektor vetíti a DT Screens akusztikailag transzparens hurkolt anyagú vetítővásznára, a nézők pedig a holland Ineva Designs moziszékeiben ülve élvezhetik az élményt. Aki ott van és teheti, ki ne hagyja!

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .