DTS Play-Fi: tökéletes TV audió streaming mindenhol a házban

A vezeték-nélküli többszobás hangmegosztó DTS Play-Fi protokoll egy szoftverfrissítéssel már azt is lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a TV vagy más csatlakoztatott videoforrás hangját a képpel szinkronban szólaltassák meg más DTS Play-Fi hangsugárzókon.


Ahogy az Airplay 2 és a Google Cast, úgy a DTS Play-Fi is egy kétsávos Wi-Fi hálózati kapcsolaton alapuló platform otthoni vezeték-nélküli hangmegosztás céljára. A DTS Play-Fi most egy szoftverfrissítéssel új, úgynevezett „teljes-otthoni TV audió streaming” funkcióval bővül, mely a kompatibilis hangsugárzókat egymáshoz és videoforráshoz szinkronizálva szájszinkron-pontos hanglejátszást hoz létre visszhang nélkül.

A DTS Play-Fi-t fejlesztő Xperi ügyvezetője, Dannie Lau szerint: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a DTS Play-Fi ökoszisztémát kiegészítjük a teljes-otthoni TV audió streaming funkcióval, ami lehetővé teszi a fogyasztóknak, hogy megosszák tévéjük hangját más hangsugárzókon visszhang vagy a videoszinkron hibája nélkül. A DTS Play-Fi kompromisszummentes teljes-otthoni élményt nyújt a TV-hallgatáshoz, akár egy nagy meccsnénéző partinak adunk otthont, akárcsak kedvenc műsorunkat hallgatjuk főzés közben. További DTS Play-Fi partnerek fogják még idén beépíteni a technológiát DTS Play-Fi kompatibilis termékeikbe, még nagyobb rugalmasságot biztosítva a fogyasztóknak a házi-mozi termékek kiválasztásához.”

A play-fi.com weboldalról tudható, hogy a technológia sok egyéb mellett Amazon Alexa hangvezérlésre is képes, az úgynevezett „Critical Listening” módban átkódolás vagy leskálázás nélkül képes nagy-felbontású audiofájlokat továbbítani prémium Play-Fi készülékekhez, PC-ről videóval szinkronizált hangot szólaltat meg és tudja a zeneállomások nyomógombra programozását valamint a sztereó párosítást is.

A DTS Play-Fi streaming funkcióként támogatja a vezeték-nélküli surround hangzást, vagyis ha rendelkezünk egy Play-Fi Surround termékkel (például egy hangprojektorral) két megfelelően konfigurált további Play-Fi hangsugárzóból kialakítható egy surround bal- és jobb hangcsatorna és ezzel egy 5.1 csatornás hangrendszer.

A TV audió támogatása mellett a platform alapfunkciója a „veszteségmentes többszobás vezeték-nélküli audió streaming” az Amazon Music, a Deezer, az iHeartRadio, a Juke, a KKBox, a Napster, a Pandora, a Qobuz, a QQ Music, a SiriusXM, a Spotify és a Tidal zeneszolgáltatásokról, valamint a saját zenetárból.

A DTS Play-Fi több mint 200 hangsugárzóval, hangprojektorral, set-top box eszközzel, vevőerősítővel és más termékekkel.

A frissítés az alábbi DTS Play-Fi termékekhez érhető el:
Klipsch Gate vevő
Klipsch PowerGate erősítő
Klipsch RSB-8 soundbar hangrendszer
Klipsch RSB-14 soundbar hangrendszer
Klipsch RW-1 hangsugárzó
Klipsch The Capitol Three hangsugárzó
Klipsch The Three speaker
McIntosh MB50 streaming audiolejátszó
Onkyo Smart Speaker G3 hangsugárzó
Paradigm PW LINK pre-amplifier
Phorus PS10 hangsugárzó
Pioneer Elite Smart Speaker F4 hangsugárzó
Polk S6 hangsugárzó

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .