JVC: a 2014-es új kontrasztrekorder házi-mozi vetítők

1. Oldal

A JVC legújabb házi-mozi vetítői az elődmodellekhez képest már kompatibilisek a 4K jelforrásokkal is, tovább javított D-ILA képmodulátorukkal még mélyebb feketeszintet és jobb fényhatásfokot érnek el, és e-shift technológiáját is fejlesztették.
A JVC új házi-mozi vetítői jelentős képminőség-javulást ígérnek, és az iparág legmagasabb natív és dinamikus kontrasztarányát érik el.

JVC_DLA-X900_700.jpg
A JVC 2014-es házi-mozi vetítői a márka szórakoztatóelektronika csatornáin keresztül értékesített „Procision” szériájú DLA-X900R, DLA-X700R, DLA-X500R illetve a velük műszakilag rendre azonos, de a gyártó professzionális termékei közé tartozó „Reference” széria DLA-RS67, DLA-RS57, DLA-RS49 modellek.

Az új vetítőkben használt 6. generációs D-ILA képmodulátorok pixelek közötti rései a korábbi chiphez képest 40%-kal keskenyebbek, fényhatásfoka pedig 10%-kal jobb, így az 1.300 lumen fénykibocsátással egyenletesebb kép vetíthető még magasabb natív kontraszttal, ami az új 3. generációs huzalrács polarizátoros optikai motornak is köszönhető.

A kontraszt további növelésére a JVC egy a felhasználó által választható intelligens fényrekeszt fejlesztett a vetítőkbe, amit bekapcsolva a feketeszintek még mélyebbek lesznek, jobban megtartva a fehérszinteket, mint a versenytárs dinamikus íriszt használó vetítők.

Az új JVC vetítők 4K e-shift technológiája már nemcsak a 2D HD tartalmak 4K képpé alakítására alkalmas, de 4K azaz 3840 x 2160 (24-30p, 60p @ 4:2:0) kompatibilis – még nem HDMI 2.0 – bemeneteikkel a 4K jeleket is képesek feldolgozni. A kép teljesítményét tovább optimalizálja az új Multiple Pixel Control (MPC) processzor, amely négy alapbeállítása mellett automatikusan kiválasztja a legjobb felkonvertáló eljárást minden pixel frekvenciájának detektálásával.

A képminőséget javítja az új „Clear Black” funkció, amely lokális területek kontrasztjavítását nyújtja, és a továbbfejlesztett Clear Motion Drive (CMD 3), ami egy új LSI chipet és algoritmust alkalmazva sokkal kevesebb mozgáshibával kétszerezi meg a 4K és a 2K 2D és 2K 3D tartalmakat.

JVC_DLA-RS67.jpg
A 2014-es DLA-X900R, DLA-X700R, DLA-RS67, DLA-RS57 vetítők újdonsága az Adobe RGB képmód, valamint a pixelek konvergenciájának beállítását tároló két memória, amiből az egyik a külső anamorfikus lencséhez használható.

Új a vetítőket vezérlő, képbeállításokat is tartalmazó okostelefonos alkalmazás.

A JVC korábbi házi-mozi vetítőkhöz hasonlóan az újak is rádiófrekvenciás (RF) jellel szinkronizált aktív képzáró szemüvegen át nézve produkálnak sztereoszkóp képet. A vetítők lencsememória funkciójával anamorfikus lencse használata nélkül is bármely képarányú tartalom azonos képmagassággal vetíthető az 10 illetve a olcsóbb modellek esetében 5 memóriában tárolt fókusz, zoom és lencseeltolás pozíciókkal.

A válogatott alkatrészekből épített csúcsmodellek ISF és THX 3D minősítésűek a lehető legpontosabb színreprodukció érdekében, és hozzájuk két PK-AG3 RF 3D szemüveget és PK-EM2 3D jeladót is mellékelnek.

Az új vetítők várható európai listaárai:
DLA-X900R, DLA-RS67 9.999 € (kb. 3 millió Ft)
DLA-X700R, DLA-RS57 6.999 € (kb. 2,1 millió Ft)
DLA-X500R, DLA-RS49 4.999 € (kb. 1,5 millió Ft)

JVC_D-ILA_4K_vetitok_2013-2014.jpg
Kapcsolódó linkek:

JVC DLA-VS4800: kapható az első 8K pontosságú vetítő
JVC: a 2013-as továbbfejlesztett házi-mozi vetítőkről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .