JVC: a veszteségek miatt a TV üzlet átalakítása várható

1. Oldal

A Victor Co. of Japan Ltd., (JVC) várhatóan a hónap végén hozza nyilvánosságra, hogy beszünteti-e Japánban veszteséges TV üzleti tevékenységét.
JVC_kep.jpgA Japánban megjelenő, mindig jól értesült Nikkei újság, forrás megjelölése nélkül számolt be arról, hogy a JVC Japánban a síkpaneles televíziók gyártásának és eladásnak beszüntetését tervezi, annak érdekében, hogy a az európai és az USA piacaira koncentrálhasson.

Toshiya Ogata a JVC szóvivője szerint az újság beszámolója nem a cég bejelentésén alapul, ezért annak értesüléseit nem is kívánta kommentálni. A cég az idén márciusban záródott üzleti év eredményeinek április 25-ei bejelentésével egyidejűleg nyilatkozik majd az ügyről.

2007-ben a JVC kb. egymillió LCD TV készüléket értékesített világszerte, ebből 300.000-et a japán piacon. A cég ezzel a Sharp, a Matsushita (Panasonic), a Sony és a Toshiba mögött a hatodik LCD TV gyártó saját hazájában, bár piaci részesedése csupán 2,9%.

A JVC vesztesége várakozások szerint 47,8 milliárd jen (kb. 73,9 milliárd Ft) lesz a március 31-el záródott pénzügyi évben, ami rosszabb a januárban előre jelzett 32,5 milliárd jennél (kb. 50,3 milliárd Ft), s ennek javarésze a nehéz helyzetben lévő TV üzletből származik.

Kapcsolódó linkek:

Philips: kivonulás az észak-amerikai TV üzletből
JVC: új, teljes HD felbontású 2008-as LCD TV modellek
A JVC és a Kenwood egyesülni készül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .