Sony: a BRAVIA E4000-es LCD TV akár egy festmény

1. Oldal

A Sony BRAVIA E4000 LCD TV-k egyedülálló „képkeret” dizájnja tényleg egy műalkotás hatását kelti, s ezt szolgálja a 6 gyárilag feltöltött műremek, valamint a saját képek megjelenítésére alkalmas Képkeret üzemmód.


A Sony BRAVIA E4000-es sorozat modelljei alaposan eltérnek a hagyományos síkpaneles tévékészülékek formai megoldásaitól. Annak érdekében, hogy bármely lakásbelső szép kiegészítője lehessen, s falra szerelve úgy hasson, mint egy igazi festmény, a formatervezők szakítottak a szokványos fekete vagy ezüst képernyőkerettel és az LCD panelt gyöngyház fehér felülettel övezték, s mindezt négyféle (éjkék, alumínium, gyöngyfehér és sötét dióbarna) vékony keretbe foglalták.

Sony_E4020_E4030_E4000.jpg
A 82 és 102 centis (32 és 40 inch) képméretű teljes HD felbontású BRAVIA E4000-es modellek lényegi funkciója a Képkeret üzemmód, melyben a hangulathoz vagy a helyiség jellegéhez illő, HD minőségű képek gazdag, meleg színekkel és különleges részletességgel jeleníthetőek meg, a normál tévénézési üzemmódhoz képest csökkentett fényerővel a valódi festmények hatását keltve.

Sony_E4000_falon.jpg
A készülékek memóriájában tárolt hat műalkotás mellett, melyek között van gyönyörű tájkép, Pop Art és egy van Gogh-mű is, digitálisan tárolt fényképek is megjeleníthetőek HD minőségben a PhotoTV HD üzemmódban. A képek USB csatlakozón keresztül olvashatóak be. Képkeret üzemmódban amúgy a készülék 35%-kal kevesebb energiát igényel, mint a tévénézés közben.

Műszakilag a BRAVIA E4000-es készülékek a W4000-es sorozattal azonos tudást képviselnek. BRAVIA ENGINE 2 jelfeldolgozó technológia javítja a képet, 10-bites meghajtású az LCD panel, és a háttérvilágítást a széles színskálát biztosító, hideg-katódos fluoreszcens lámpák (WCG-CCFL) biztosítják. Erre alapszik az élő színalkotás (Live Colour Creation™) technológiája, és ez teszi lehetővé, hogy a modellek támogatják a bővített xvYCC vagy a Sony által x.v.Colour nevezett színtérleírást is.

A készülékek 24p True Cinema technológiájának köszönhetően képesek fogadni és kadenciahelyesen megjeleníteni a Blu-ray Disc lejátszók másodpercenként 24 képkockás videojel formátumát, és egyebekben is megfelelnek a HD ready 1080p megjelölés követelményeinek. A BRAVIA E4000-es sorozat modelljei három HDMI csatlakozójukon keresztül tudják a BRAVIA Sync (HDMI-CEC kompatibilis) vezérlési technológiát is, vagyis az ezen keresztül kapcsolódó lejátszó és más készülékek egy távirányító egy gombnyomására a megfelelő üzemállapotba állnak, és máris kezdődhet a filmnézés.

A szokványos képernyőmenü helyett az egyszerű navigálást lehetővé tevő Xross Media Bar segíti a TV összes funkciójának és a képek böngészését.

A BRAVIA E4000-es sorozat modelljeibe DVB-T/DVB-C HDTV tunert és MPEG-4 AVC-HD dekódert is építenek.

Az új készülékek júniustól lesznek kaphatóak, de áruk egyelőre ismeretlen.

Kapcsolódó linkek:

Sony: BRAVIA W4000-es LCD TV-k képkeret üzemmóddal
Sony BRAVIA B4000: dekoratív és hordozható LCD TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .