JVC: két új D-ILA házi-mozi vetítő az IFA-n

1. Oldal

A JVC új „True Black” prémium D-ILA házi-mozi vetítői, a DLA-HD350 és a DLA-HD750 fényesebb képeket és továbbra is valódi mély feketéket ígérnek könnyű kezelhetőséggel és rugalmas beállítási lehetőségekkel.
A JVC két újabb teljes HD felbontású házi-mozi vetítőbe építi be elismert D-ILA projektortechnológiáját, melyek 800 lumen fényerőt állítanak elő, áttörést ígérnek a színhelyesség és a képélesség terén, ugyanakkor könnyű használatot és rugalmas beállítási lehetőségeket nyújtanak.

HD350_1.jpg
Az új DLA-HD350 „belépő high end” modell 15.000:1, az új DLA-HD750 prémium modell pedig 30.000:1 natív (vagyis fényszabályzó írisz alkalmazása nélküli elérhető) kontrasztaránnyal rendelkeznek, és a jelenlegi DLA-HD13280 és DLA-HD1003848 modelleket egészíti ki.

Az új modellekben is az új fejlesztésű 17,8 mm-es teljes 1920×1080 pixel felbontású D-ILA (LCOS) képmodulátorokat (3db) és optikai motort alkalmazzák, mely a szóródva visszavert fény mennyiségét csökkentve és a „Wire-grid” (huzalrács) polarizációs szétválasztót alkalmazva mind a mai napig a legmagasabb natív kontrasztarány elérését eredményezik.

Az új vetítők új nagyteljesítményű kétszeres nagyításátfogású ED azaz extra kisszórású lencséi motoros fókusszal rendelkeznek. A nagyátmérőjű 16 elemből álló teljes üveg lencserendszer kivételes mélységű hibátlan teljes HD képet vetít. A lencse is motorosan mozgatható, ami a ±80%-os függőleges és a ±34%-os vízszintes képeltolás révén a vetítők könnyű elhelyezését szolgálja. Magát a lencsét a be- illetve kikapcsoláskor automatikusan nyíló illetve záródó takaróajtó védi a portól.

A DLA-HD350 jelentősen javított színvisszaadást kínál, ami illeszkedik a kivételes feketeszinthez, és a szélesebb színtér természetesebb és élénkebb színeket biztosít. A DLA-HD750 olyan színmenedzseléssel bír, mely a színeket külön-külön interpolálja a vörös, zöld, kék, cián, sárga és bíbor összetevőkkel, a színfázis, a színtelítettség és a világosság három külön tengelyében. Akár három egyedi színbeállítás tárolható a jövőbeli felhasználáshoz. Az új vetítők megújított, áttervezett beállító menürendszerében egy a képernyőn megjelenő grafikus felületen beállítható gammagörbe kontrolt is kínálnak.

Mindkét vetítőben a Silicon Optix Reon VX videoprocesszora működik, mely „Hollywood Quality Video” (HQV) képfeldolgozása pontos váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítást, pixelalapú felskálázást kínál. A teljes 10 bites 4:4:4 jelfeldolgozás a moszkitó- és blokkzajok, valamint a színkódolás (Chroma Sampling) és a skálázás hibáinak csökkentését is elvégzi. Mindkét új vetítő alkalmas a 2,35:1 képarányú filmek a képmodulátorok teljes felületét kihasználó vetítésére a „V-Stretch” üzemmód és egy külső anamorfikus lencse segítségével.

HD350_4.jpg
A vetítők 1.3-as verziójú HDMI bemenetei képesek fogadni 1080p (24p is) és a nagyobb színfelbontású Deep Colour videojeleket is, valamint a HDMI-CEC vezérléssel is kompatibilisek, vagyis egy gombnyomással a forráskészülékekkel együtt kapcsolhatóak be illetve ki.

További kényelmi lehetőségként külön indítójel használható a vetítővászon vagy az azt takaró függöny mozgatására illetve a „V-Stretch” üzemmód bekapcsolásakor az anamorfikus előtétlencse megfelelő helyzetbehozásához.

A vetítők új stílusos háza keskenyebb és alacsonyabb, mint ez eddigi modelleké. A DLA-HD750 gyöngyház fekete, a DLA-HD350 fényes fekete és fényes fehér kivitelben lesznek kaphatóak, az utóbbi talán már októbertől, az előbbi legkorábban csak novembertől. Az árak még nem ismertek, de az biztos, hogy az árlépcső aljára kerül a DLA-HD13280, majd az új DLA-HD350 következik a sorban, ennél drágább lesz a DLA-HD1003848 és a DLA-HD750 lesz a csúcsmodell.

Kapcsolódó linkek:

JVC: rövidesen idehaza is kapható a DLA-HD100
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .