Denon: az AVR-2809 AV vevőerősítő az IFA-n mutatkozik be

1. Oldal

A Denon a berlini IFA-n mutatja be AVR-2809 felső-középkategóriás AV vevőerősítőjét, mely természetesen az új hangformátumok, köztük a DolbyTrueHD és DTS-HD Master Audio bitfolyamainak dekódolására is képes.
A Denon AVR-2809 hét 115 Watt (8Ω, 20Hz-20kHz, 0,05%THD) teljesítmény leadására képes végfokozata kettős erősítésre vagy a 2. zóna hangsugárzóinak meghajtására is konfigurálható. A „D.D.S.C. HD” digitális jelfeldolgozás összetevői a sokcsatornás hangformátumokat dekódoló, valamint az audio utófeldolgozását és a hangrendszer kalibrálását végző két 32-bites lebegőpontos SHARC DSP, az audiojeleket feljavító „AL 24 Processing Plus” algoritmusok futtatására szolgáló, programozható FPGA chip, és a 24-bit/192kHz-es BurrBrown D/A konverterek. Az új erősítő is képes a tömörített hangformátumok optimális hangminősége érdekében azok restaurálására.

A hangsugárzók megszólalását optimalizáló és a szoba hangképét kiegyenlítő „Audyssey MultEQ XT” mérő és beállító rendszer 8 mérési hely kiértékelésével végzi feladatát, és kiegészül az alacsony jelszintek dinamikát csökkentő hatását korrigáló „Audyssey Dynamic EQ” funkcióval is. Az erősítőben működik a hangerő hirtelen kiugrásait kiküszöbölő „Audyssey Dynamic Volume” funkció is.

Denon_AVR2809.jpg
Az AVR-2809 egy Faroudja DCDi progresszív képfrissítésre alakító és felskálázó chippel konvertálja a legkülönbözőbb bejövő videojeleket 1080p formátumra a HDMI kimeneten.

Denon_AVR2809_csatik.jpg
Az AVR-2809 4 be- és 1 kimeneti HDMI csatlakozói 1.3-as verziójúak, így többek között támogatják a 1080p és Deep Color jelek továbbítását, valamint a HDMI-CEC vezérlést is. Az erősítő pedig a HDMI bemeneteire érkező összes hangformátumot, köztük a DolbyTrueHD és DTS-HD bitfolyamokat is dekódolja. A számos be- és kimenete között mások mellett többzónás AV kimenet, RS-232C port, 12V-os indítójel kimenetek és iPod hálózati dokkoló csatlakozó is van.

Hogy idehaza mikor és mennyiért lesz kapható az AVR-2809 azt nem tudjuk, de a német szaküzletekben már szeptemberben megvehető 1099 euróért (kb. 262.000 Ft).

Kapcsolódó linkek:

Denon: négy új 2008-as AV vevőerősítő
Denon: megfizethetőbb árú Blu-ray lejátszó lesz a DVD-1800BD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .