JVC: további HDR frissítés a natív 4K D-ILA vetítőkhöz

A JVC még idén valamikor firmware-frissítést ad ki natív 4K D-ILA vetítőihez, hogy a Frame Adapt HDR funkción javítva fokozza a nagy dinamikatartományú képélményt.


Noha részletek egyelőre nem közölt a JVC, de azt megígérte, hogy a jövő hónapban megrendezésre kerülő virtuális CEDIA Expo kiállítás idején – amit a járványhelyzet miatt csak online tartanak meg szeptember 15-17, között – hivatalos leírást fog megosztani arról, hogy mit is takar a frissítés.

A JVC által közöltek szerint a DLA-NX9 (DLA-RS3000), DLA-NX7 (DLA-RS2000) és DLA-NX5 (DLA-RS1000) házimozi vetítőket érinti majd az ingyenes frissítés. Az új firmware kifejezetten a „Frame Adapt HDR” funkciót célozza, ami 2019 végén került bevezetésre az említett projektoroknál firmware-frissítéssel.

A „Frame Adapt HDR” funkció dinamikusan képkockánként igazítja a projektor árnyalati leképezését, ezáltal zavartalan látványélményt nyújtva, és a kép optimalizálásához szükségtelenné téve a manuális beállítást a legtöbb HDR tartalomhoz. A JVC 4K D-ILA projektorok tesztjei során a rendszer bebizonyította, hogy még a műsor metaadatain alapuló kiváló automatikus HDR árnyalati leképezést is új szintre emeli.

Egyelőre nincs tervezett időpontja az új firmware megjelenésének, de egy meg nem nevezett JVC illetékes szerint az még az év vége előtt, „remélhetőleg egy új modell bevezetésének tipikus ütemezésének megfelelően” megtörténik.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .