LG OLED TV és Xbox Series X: partnerség a játékélményért

Az „új generációs játékélmény” zálogaként együtt népszerűsítik gyártóik az LG OLED TV-t és az Xbox Series X játékkonzolt Európában és más régiókban.


Az LG Electronics (LG) és az Xbox exkluzív marketing partnerekként együtt népszerűsítik az LG OLED TV és a sokak által várt Xbox Series X konzol „fenomenális játékélményét”. Számos európai országban, köztük hazánkban is a kampányban résztvevő kiskereskedelmi helyeken különleges eseményeket tartanak majd, hogy a fogyasztók maguk tapasztalhassák meg a Microsoft új Xbox konzolja és annak hivatalos tévépartnere, az LG 2020-as OLED TV modellek által nyújtott játékélményt.

Mindkét cég kiemeli készülékei HDMI 2.1 funkcióit, valamint az OLED TV-k  gyors reakcióidejét és alacsony bemeneti késését (input lag).

A kiadott LG sajtóközlemény megfogalmazása szerint: „Az olyan jellemzőkkel, mint az ultragyors 1 ms reakcióidő, az alacsony bemeneti késés és a legújabb HDMI specifikáció benne a változó képfrissítési gyakoriság (VRR), az automatikus alacsony késleltetési mód (ALLM) és a továbbfejlesztett retúr hangcsatorna (eARC) támogatásával nemcsak jobban néznek ki és szólnak a játékok, de jobban is reagálnak.”

A HDMI 2.1 lehetővé teszi az akár 4K felbontású és 120 képkocka/sec képsebességű játékot. Az LG 2020-as OLED TV modelljei a nagy dinamikatartományú játékok megfelelő megjelenítésére elsőként az új HGiG (HDR Gaming Interest Group) profilt is tudják. Az Xbox Series X és Series S egy jövőre megjelenő frissítéssel támogatja majd a Dolby Vision és Dolby Atmos játékokat is.

Bizonyára nem fukarkodnak majd a cégek termékeik népszerűsítése során azok dicséretével, de ennek most van is alapja. Kevés más tévégyártó kínál HDMI 2.1 csatlakozást, és jelenleg az LG nyújtja a legteljesebb VRR (120Hz) funkciókat. Ráadásul HDR képminőséget igazán csak az OLED TV-k képesek biztosítani a játékokhoz, mert az LCD TV-knek az alacsony késleltetés elérése érdekében jórészt ki kell kapcsolniuk többzónás fényszabályzó rendszereiket. Az LCD-panelek reakcióideje is láthatóan lassabb, mint egy OLED képernyőké.

SP Baik, az LG Home Entertainment TV terméktervezési részlegének vezetője szerint: „Nagyon komolyan vesszük a játékosok igényeit az OLED TV-k fejlesztésekor, így sokat jelent számunkra, hogy az Xbox Series X hivatalos partnere lehetünk. Biztosak vagyunk benne, hogy az LG OLED TV és az Xbox Series X egyesítésével magasra emelt vizuális minőség ledönti lábukról a játékosokat.”

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .