JVC újdonság a DR-MV1 kombinált DVD felvevő és Hi-Fi VHS videomagnó

1. Oldal

A JVC nem szokványos kombi videó felvevőkészülékeinek sorát gyarapítja a DR-MV12249, mely a még kiterjedt VHS kazettagyűjteménnyel rendelkezők, de már felvételeiket inkább írható DVD lemezre készítők készüléke lehet.
A készülék valójában két rekorder egybeépítve és ennek megfelelően két TV vevőt (tuner) építenek bele. Magától értetődik az a lehetőség is, hogy a DVD lemez és a VHS kazetta között könnyedén (egy gombnyomásra) lehet oda-vissza átírni a műsort, persze a műsoros anyagok másolásvédelmét nyilván nem fogja kiiktatni a készülék. A VHS felvételek minőségének még jót is tehet DVD-re átírás, mert a folyamat során alkalmazott időalap-korrekció sokat javít a kép minőségén.

DR-MV1_600px.JPG
A DR-MV12249 természetesen már szintén rendelkezik un. Motion Active PAL progresszív képfrissítésű komponens kimenettel, ami ráadásul nemcsak a DVD, de a VHS váltott-soros videojeleit is átalakítja ebbe a nagyképernyős megjelenítés szempontjából jobb minőségű képjellé. A készülék előlapján ott a DV kamerarekorderek csatlakoztatására szolgáló i.LINK aljzat is.

A készülék DVD szekciója, mint minden JVC DVD rekorder DVD-RAM, DVD-R és DVD-RW lemezekre képes felvételt készíteni (az utóbbira VR és VIDEO formátumba is) ötféle fix és egy hatodik akár 8 órát is rögzíteni képes, rugalmasan beállítható adatátviteli sebességű felvételi üzemmódban. A DVD-RAM-ra történő felvételkészítés nagy előnye, hogy azzal egy időben a már felvett műsor vagy egy másik már a lemezen lévő felvétel lejátszható. A DVD-re történő felvétel és lejátszás során az MPEG2 kódolás előtt időalap-korrekció (TBC), képkocka-szinkronizáció és aktív mozgásizaj-csökkentés, a dekódolást követően pedig további zajcsökkentési és színjavítási eljárások (blokk, Colour DigiPure és Hadamard) gondoskodnak a minél tökéletesebb képminőségről. Lejátszóként is sokat tud a készülék ezen része, mert a DVD-Video és a felvett DVD lemezeken kívül elboldogul az audio CD, VCD és CD-R/RW lemezekkel is és az utóbbiakra írt MP3 és JPEG fájlokkal is.

A Hi-Fi videomagnó egység mindent tud, ami csak elvárható egy korszerű VHS kazettás készüléktől. Az automatikus, a fejállapotát is figyelő szalagkalibráló B.E.S.T. áramkör hosszú távon optimális képet, az SQPB funkció pedig S-VHS lejátszást biztosít.

Az előlapi AV + S-Video bemenetek mellett a hátlapon két SCART csatlakozó, komponens videokimenet valamint analóg és digitális (koaxiális és optikai) digitális hangkimenetek találhatóak.

2 hozzászólás “JVC újdonság a DR-MV1 kombinált DVD felvevő és Hi-Fi VHS videomagnó” bejegyzéshez

  1. Tisztelt hirdetö!
    A hirdetett JVC videomagno amennyiben használhato érdekene!!!
    Bövebben esetleg telefonon megbeszélhetjuk. Üdv. SOMOSI J.

    1. Tisztelt Somosi János!

      Ez nem hirdetés, hanem egy 2004-ben kelt írás az akkor újdonság JVC DR-MV1 kombinált DVD felvevő és Hi-Fi VHS videomagnóról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .