JVC újdonságok 2004-re

1. Oldal

Az idei évre is számos innovatív terméket ígér a neves Japán gyártó, köztük igazán érdekesnek tűnik a famembrános hangszóró.
A JVC 2004-es termékskálája számos technológiai újdonságot vonultat fel. Lesz vezeték-nélküli házi-mozi rendszer, DVD rekorder beépített merevlemezes tárolóval és új lapos TV-k is várhatóak. A legizgalmasabb innovációnak mégis a famembrános hangszóró tűnik, melynek gyártása során az anyagot a japán rizspálinkában, a szakéban áztatják.

Az képcsöves TV-k csúcskészülékei továbbra is a szakma által kiválónak tartott D.I.S.T. képjavító technológiát alkalmazzák és PAL progresszív komponens videobemenettel rendelkeznek.

Az LCD és plazma TV-k tavalyi sikerén felbuzdulva tovább bővül a választék. A JVC első 127 centis (lesz 107 centis is) képátlójú, W-XGA felbontású plazmaképernyője a PD-50Z50, mely nagyfelbontású (HDTV) videojel továbbítására is alkalmas optikai vezeték-nélküli technológiával egészül ki. Új 89 cm és 107 cm képátlójú beépített vevőegységgel, hangsugárzókkal, PC bemenettel felvértezett plazma TV-k lesznek a PD-35B50 és PD-42B50.

A QP komponens házi-mozi rendszerekben új AV erősítők és DVD rekorderek (akár HDD-vel is) jelennek meg. A csúcsösszeállítás QP-F90AL DVD rekordert és 160GB merevlemezes tárolót, öt közvetlen meghajtású toronysugárzóból álló, 6.1-es hangsugárzó készletet és 700W RMS teljesítményű digitális erősítőt tartalmaz. Az új TH-SW8, TH-SW9 vezeték-nélküli hangátviteli technológiával és körsugárzós hátsó hangsugárzóval lesz kapható.

Az új JVC DVD lejátszók megújult külsővel és technológiákkal igyekeznek még tökéletesebb képélményt nyújtani. Sok modellbe épül be a PAL progresszív képfrissítés. Kiemelendő az XV-NP10 médiaállomás, mely többféle kártya fogadására alkalmas nyílásokkal és DivX lejátszással rendelkezik.

Az analóg videomagnók piaca szűkül, a DVD/VCR kombi készülékek iránti kereslet viszont bővül. A felvételkészítés legdinamikusabban fejlődő technológiai szektora azonban a DVD rekorderek, és kivált a merevlemezes (HDD) tárolóval kiegészített készülékek.

DR-M10
A JVC DR-M10 többformátumú asztali felvevője, mely DVD-RAM lemezt ír/olvas és felvétel/lejátszás közben párhuzamosan „Live Check” memóriát is kezel. A teljesség kedvéért DVD-RW (Video és VR módban is) és DVD-R felvétel is készíthető. A beépített DigiPure zajcsökkentő eljárás már felvételkor igyekszik a lehető legjobb képminőséget biztosítani. Hosszabb felvételek minőségének fenntartásához jelent segítséget a rugalmas felvételi (FR) üzemmód. A rekorder PAL progresszív komponens videokimenettel és iLink DV bemenettel rendelkezik.

DR-MH30
Három további modell alkotja majd a JVC ezen készülékosztályát. A már említett DR-MV1, mely egy DR-M10 és egy NICAM videomagnó kombinációja, két tunerrel és VHS – DVD oda-vissza átírási lehetőséggel. A DR-MH20 és DR-MH30 alapja is a DR-M10, mely a „kisebb” modellben XP felvételi módban 17 óra, FR módban 136 óra tárolására szolgáló 80GB merevlemezzel egészül ki (a „nagyobb” modell kapacitása ennek kétszerese 160GB). Mindkét készülék a HDD technológia rugalmasságával, a televízió teljes kezelésével és az írható DVD lemezek archiválási célú használatával áll majd a vásárlók rendelkezésére.

EX-A1A legizgalmasabb technológiai sztori az EX-A1 mikro hangrendszerről szól. Ennek hangszórói ugyanis a világon elsőször fából készülnek. A japán mérnök, Imamura úr 20 évig dolgozott azon, hogy kitalálja, miként lehet a nyírfát szakéban áztatva formázni, hogy ne repedjen el alakítás közben. Az ötletet a csodálatos hangú, fából készült hangszerek (gitár, hegedű stb.) adták. A mérnök hitt benne, hogy a hangszóró is lehet hangszer. Kíváncsian várjuk, hogy szól a famembrán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .