JVC XV-BP1: Blu-ray lejátszó MKV támogatással

1. Oldal

Korábban már beszámoltunk a JVC első asztali Blu-ray lejátszójáról, az XV-BP1-ről, de most további részletek láttak napvilágot az új készülékről.
Az eddig is tudható volt a JVC első asztali Blu-ray lejátszójáról, az XV-BP1-ről, hogy a Blu-ray Disc (BD Profile 2.0 BD-ROM) lemezek mellett a BD-R/RE, DVD-Video, DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD, CD-R/RW médiák olvasására is képes. Emellett a készülék lemezről illetve az előlapi USB bemeneten át számos médiafájl formátumot is lejátszik: MP3/WMA/JPEG/AVCHD és MPEG-4 mozi fájlokat is. Ez utóbbi különösen izgalmas, mert a fájlokat avi, mpg, mpeg, mp4 és mkv kiterjesztéssel is lejátssza az XV-BP1, vagyis a legnépszerűbb letölthető „Matroska” formátumban is, mégpedig akár 1920×1080 pixel felbontásban.

XV-BP1_2.jpg
Az XV-BP1 1.3-as verziójú – tehát x.v.Color és Deep Color kompatibilis – HDMI kimenetén át a DVD lemezeket képes 1080p felbontásra felskálázva, a Blu-ray Disc lemezeket pedig 1080/24p formátumban lejátszani.

A Blu-ray lemezek nagyfelbontású hangformátumainak bitfolyamai is természetesen kinyerhetőek a lejátszó HDMI kimenetén, de 7.1 csatornás dekódolt LPCM jelként csak a Dolby Digital Plus és Dolby TrueHD formátumok. A DTS-HD hangsávok csak 5.1 csatornás LPCM jellé alakíthatóak a bennük kódolt DTS formátumból.

A JVC XV-BP1 Blu-ray lejátszó legkorábban júniustól lesz kapható idehaza, ára még nem ismert, de valahol 300 euró (kb. 86.000 Ft) körül lesz.

Kapcsolódó link:

JVC XV-BP1: a gyártó első Blu-ray lejátszója márciustól kapható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .