JVC XV-BP1: a gyártó első Blu-ray lejátszója márciustól kapható

1. Oldal

A JVC immár szokásos januári forgalmazói találkozóján Prágában mutatta be első, mindjárt BD-Live kompatibilitásra kész, AVCHD lejátszásra is alkalmas Blu-ray alaplejátszóját az XV-BP1-et.
A JVC első Blu-ray lemezeket is lejátszó készüléke az NX-BD34077 DLNA minősített hálózati médiarendszere már kapható, és márciustól várhatóan az üzletekbe kerül a gyártó első asztali Blu-ray lejátszója az XV-BP1 is, mely a HD videokamerák széles körben alkalmazott AVCHD nagyfelbontású formátumát is lejátssza.

XV-BP1.jpg
Az XV-BP1 USB-s memóriát csatlakoztatva hozzá BD-Live (Profile ver. 2.0) kompatibilissé tehető. Így a lejátszó az internetre csatlakozva további tartalmakhoz férhet hozzá, köztük firmware frissítéshez, mozi előzetesekhez, feliratozáshoz, valamint online vásárlási lehetőségre, csevegésre és játékra is módot ad az interaktív funkció.

Az XV-BP1-el lejátszhatóak a BD-ROM, BD-R/RE, BD/DVD hibrid, DVD-Video, DVD-R/RW, DVD+R/RW, Audio CD és CD-R/RW lemezek, valamint az említett AVCHD mellett egyéb MPEG-4 tömörítésű video, JPEG kép, MP3/WMA hang állományokat, és Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS és DTS HD hangfájlokat.

A sajtójelentés ugyan nem tér ki a részletekre, de a lejátszó HDMI kimenetén minden bizonnyal kiadja a nagyfelbontású hangformátumok bitfolyamait, és talán a Dolby Digital Plus/Dolby TrueHD hangsávok dekódolt 7.1 csatornás LPCM jeleit is, valamint természetesen a Blu-ray filmek 1080/24p videoformátumát is.

Az 1.3-as verziójú, Deep Color és x.v.Color kompatibilis HDMI mellett komponens, kompozit videokimenet, analóg, optikai és koaxiális hangkimenet, valamint USB Host és a BD-Live funkcióhoz Ethernet LAN csatlakozót találunk a XV-BP1-en.

Kapcsolódó linkek:

JVC: szuper-vékony LCD technológiai fejlesztés
JVC: már idehaza is kapható a két új D-ILA házi-mozi vetítő
JVC: a következő LCD TV generáció fejlesztései
JVC: új hálózati Blu-ray házi-mozi rendszer az IFA-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .