Kísérleti 8K közvetítés a 2019-es Roland Garros teniszviadalról

Ismét a francia nyílt teniszbajnokság alkalmával demonstrálja a legújabb televíziós technológiát a France Televisions, ezúttal a 8K-t és az 5G-t.


A salakpályás francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros két hete alatt (május 26. és június 9. között) a francia közszolgálati műsorszolgáltató, a France Televisions az Orange telekommunikációs vállalattal együttműködve 8K felbontású élő televíziós képet továbbít majd az új 5G szabványú mobilhálózaton.

A France Televisions telepít majd egy 8K platformot, ahol meghívottak megtekinthetik a műsorgyártási folyamatot. Várhatóan 100 órányi élő műsortartalmat készítenek majd el műholdas és Video on Demand terjesztéshez.

Tizenhét kamera veszi majd a Philippe Chatrier pályán történteket és 14 a Suzanne Lenglenen pályát. Lesznek úgynevezett dedikált netkamerák és egy mozgatható pókkamera (Spidercam) is a Philippe Chatrier pálya felett.

A 8K jel a Fransat és az Orange TV műholdas műsorterjesztő (DTH) platformokon lesz elérhető és a France Televisions bemutatótermében is nézhető lesz a 8K közvetítés.

Terveznek kiterjesztett virtuális valóságra átalakított adást is képernyőre illetve annak megjelenítésére alkalmas szemüvegre.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .