Genelec: megújulnak a Home Audio F szériájú mélynyomók

Az új Genelec F széria mélynyomóiknak optikai és koaxiális digitális bemenetük is van, megújult tápegységükkel és végerősítőjükkel pedig nagyobb hangnyomást keltenek.


A Genelec a közelgő müncheni High-End Show-n mutatja be Home Audio hangsugárzói megújuló F szériájú mélynyomóit, amelyek optikai és koaxiális digitális bemeneteket, magasabb hangnyomásszintet, új távirányítási lehetőséget, átfogóbb DIP kapcsoló funkciókat valamint továbbfejlesztett tápegységet és végerősítőt kínálnak.

A neves ipari formatervező Harri Koskinen közreműködésével megalkotott és 2012-ben megjelent Genelec Home Audio G szériájú aktív kétutas hangsugárzókat kiegészítő F One és F Two aktív mélynyomók kiváló hangminőséget, magas maximális hangnyomásszintet és kiemelkedő megbízhatóságot kínálnak. Mindezt kompakt és esztétikailag olyan kellemes megjelenéssel, amivel az F széria számos design díjat nyert el.

A csatlakoztatás terén végrehajtott fejlesztés közvetlen válasz az legtöbb streaming eszközön, TV-n és hangkártyán meglévő döntően digitális kimenetekre, ami kiváló hangminőséget és nagyobb megbízhatóságot biztosít az analóg megoldásokhoz képest. A digitális csatlakoztatás különösen a magas jel-zaj viszony megtartása miatt fontos, mikor a hangerőszabályzás a jelforrás oldalán – például egy okostelefonon – történik.

A két (koaxiális és optikai Toslink) digitális bemenet mellett mindkét modell rendelkezik sztereó analóg bemenetekkel RCA és 3,5 mm-es sztereó Jack csatlakozókon, egy analóg LFE bemenettel RCA-n és sztereó analóg kimeneteket RCA-n. A méretesebb és nagyobb teljesítményű F Two modell XLR sztereó analóg kimeneteket is kínál, amelyek kompatibilisek a Genelec professzionális stúdió-hangsugárzóival, és egy Link csatlakozót több mélynyomó láncba fűzéséhez. Mindkét modell biztosít analóg basszusmenedzsmentet az analóg be- és kimenetek között fix 85 Hz-es keresztváltással, és az összes bemenet egyszerre csatlakoztatható – automatikus bemeneti jelérzékeléssel a digitális bemenet elsőbbségével.

A megújított F széria három különböző távvezérlési opciót kínál: az alap a Genelec saját rádiófrekvenciás (RF) távvezérlője, amit a mélynyomóhoz szállít, de a felhasználó saját infravörös távirányítóját is megtaníthatja a főbb mélynyomó-funkciók vezérlésére, vagy megvásárolhatja az opcionális Genelec vezetékes hangerőszabályzót.

Az F széria elektronikája jelentős fejlesztésen esett át, és most már univerzális feszültségváltó tápegységgel rendelkezik valamint D osztályú végerősítővel a nagyobb hatásfok és a magasabb kimenő hangnyomásszint érdekében. A felhasználó által állítható DIP kapcsolók köre is bővül, lehetővé téve a Genelec Intelligent Signal Sensing (ISS) áramkör aktiválását és beállítását – ami készenléti üzemmódban csökkenti az energiafogyasztást – és egy új HT (Home Theatre) módot is biztosít, ami az analóg bemenetek használata esetén az erősítést maximumra állítja és letiltja a hangerő távirányítását, hogy azt a felhasználó surround előerősítőjén keresztül lehessen kontrollálni.

Az új F One és F Two mélynyomók júniustól kerülnek piacra, de áruk még nem ismert.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .