Közös Hitachi, Toshiba és Matsushita LCD képernyő gyártás

1. Oldal

A Hitachi, Toshiba és Matsushita vállalatok közös üzleti vállalkozás létrehozását határozták el LCD képernyők gyártására
hitachi-panasonic-toshiba.gif

A Hitachi Ltd., a Toshiba Corporation valamint a Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. megállapodása értelmében közös vállalkozást hoznak létre (JV néven), síkképernyős TV készülékekhez alkalmazott LCD képernyők előállítására és értékesítésére. Az előzetes tervek szerint a vállalkozás 2005. januárjában kezdi meg működését.


A JV TFT LCD képernyőket előállító univerzális gyártósort épít fel a Hitachi egyik saját tulajdonú leányvállalatánál a Hitachi Displays, Ltd. („Hitachi Displays”) Mobarai gyáregységében. A tömeggyártás előre láthatóan 2007 második negyedévében kezdődhet, és a 2008. költségvetési év második negyedévére fokozatosan eléri a 2,5 millió darab 80cm-es TV LCD képernyő kapacitást. A közös vállalkozáshoz 110,0 milliárd yen tőkeberuházás szükséges. A fő részvényesek a Hitachi Displays, a Toshiba és a Matsushita lesznek, de más, LCD paneleket előállító vállalatok – például gyártók és beszállítók – részvényvásárlása is lehetővé válik.

A kiváló képminőségű, nagyképernyős és helytakarékos síkképernyős TV készülékek piaca folyamatosan növekszik. 2003-ban hozzávetőlegesen 3 millió LCD TV-t adtak el, és becslések szerint ez a szám 2006-ra az ötszörösére nővekszik. Ezen túlmenően, a nagy képfelbontású termékeket kereső vásárlók igényeinek kielégítése érdekében a gyártók a jövőben nem csak a saját fejlesztésű képfeldolgozási technológiák fejlesztésével próbálják majd megkülönböztetni termékeiket, de a kivételesen jó képminőséget biztosító LCD képernyők alkalmazásával is. E folyamatra az LCD képernyő piac résztvevői fúziókkal, kivásárlásokkal és stratégai partnerkapcsolatok kialakításával válaszolnak. Az iparágban várható egyéb fejlesztésekkel együtt mindez várhatóan olyan kiélezett piaci versenyt teremt, ahol a TV készülékek gyártói számára egyre fontosabb lesz a jó minőségű és olcsó LCD képernyők egyenletes és biztos beszerzése.

Ez a piaci helyzet ösztönözte a Hitachi, Toshiba és Matsushita vállalatokat egy olyan új, közös vállalkozás létrehozására, amelyben az LCD képernyők a b>Hitachi Displays cég kiváló IPS* technológiájával készülnek. A közös vállalkozás célja, hogy a három alapító vállalat számára biztosítsa a szükséges mennyiségű és kiváló minőségű LCD képernyőt, ezáltal növelve a vállalatok LCD TV üzletágainak versenyképességét. Az elsősorban, de nem kizárólag a három vállalat számára termelő közös vállalkozás egyenletes és tőkehatékony tömeggyártásban állítja elő a kivételesen jó képminőségű, olcsóbb IPS technológiájú LCD paneleket. A közös vállalkozás tevékenységének eredményeképp várhatóan növekszik majd a vállalatok LCD TV üzletágainak hatékonysága, mivel az így előállított TV készülékek minősége és kedvező ára még jobb versenyképességet eredményez.

* IPS üzemmód rendszer technológia
A képsík-váltó (IPS) üzemmód rendszer a TFT LCD kijelző-technológiák egyike. E technológia megkülönböztető jegyei a minimális szürkeségi/fényességi skála inverzióval és nézőszög-függéssel elérhető 170°-os nézhetőségi szög vízszintes és függőleges irányban egyaránt. Mindez kivételesen élethű színreprodukciót eredményez, mivel a feszültség ráadásakor a folyadékkristály molekulák elfordulhatnak, miközben párhuzamosak maradnak a hordozóval, így a kristályok irányultsága folyamatosan tökéletes. A továbbfejlesztett (AS)-IPS rendszer TV készülékekben, nagyképernyős monitorokban és más eszközökben történő használata a hagyományos IPS technológiánál mintegy 30%-al jobb relatív apertúrát eredményez. Ezenkívül, az (AS)-IPS jobb fényerőt és élethűbb színeket produkál a nagy tisztaságú színszűrőknek és más Hitachi fejlesztéseknek köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .