LG gOLED: az iF Design Awards díjazott TV

Az iF Design Awards elismerést elnyert LG gOLED 4K OLED TV üveglapot idéző megjelenésével lehet vonzó az ilyet kereső vásárlóknak.


Az LG gOLED TV első képei még március elején kerültek elő, de akkor még egy LG „OLED.EX” Lifestyle szériát emlegettek a jól értesültek. A gOLED elnevezésben a „g” valószínűleg az üveglapra utal, amire a vékony OLED panelt szerelték, és amit a korábbi években „Picture-on-Glass Design” koncepcióként emlegettek. 2020 óta azonban a „G” (GX/G1) a készülékek Gallery dizájnjára utal, s talán a megkülönböztetés miatt döntött az LG a gOLED elnevezés mellett.

LG gOLED TV

Az iF Design Award zsűrije így értékelte az új készüléket: „A „gOLED” egyedülálló élményt nyújt a felhasználóknak a papírlapnyi vékonyságú képernyőnek köszönhetően. A valódi üveg tiszta és minimalista benyomást kelt, valamint fokozott érzékenységet. Az egyszerűséget és tisztaságot hangsúlyozó dizájnkarakter nemcsak a TV elején, de annak a hátlapján is megjelenik. Az állvány, melyben a kábelek szépen elrendezhetőek apró részlet, de a felhasználók számára nagy jelentőséggel bír.”

LG gOLED TV

Miután a falra simuló W szériájú tapéta OLED TV-k kikerültek a kínálatból, az LG célja a gOLED modellekkel feltehetőleg ismét felhívni a vásárlók figyelmét a „szuper-vékony OLED képernyőre”.

LG gOLED TV

A gOLED TV tényleg nagyon elegáns, de az idei LG OLED TV-k közül a vásárlók többsége feltehetően inkább az új belépő A1 széria, a megfizethetőbb 121 centis (48″) vagy a nagyobb 210 centis (83”) 4K modellekre várnak. Az LG Electronics által hivatalosan még be nem jelentett készülék jellemzőiről, áráról és elérhetőségéről egyelőre még semmit sem tudni.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .