LG: itt a hamarosan tömeggyártásba kerülő 8K OLED TV (Frissítve)

Az LG első fogyasztói piacra szánt 223 centis (88 hüvelykes) 8K OLED TV-je ott volt az IFA 2018 kiállításon, és 2019 első felében kezdődhet a tömeggyártása.


Frissítés:

Az Aju Business beszámolója szerint a berlini IFA 2018 alkalmával bemutatott LG 8K UHD OLED TV-k gyártása már a jövő év első felében megkezdődhet.

Sang-Beom Han, az LG Display alelnöke múlt szerdán Szöulban egy iparági konferencián riportereknek azt mondta: „Jövő év májusában tervezzük megkezdeni a 8K OLED panelek tömeggyártását”. Az LG Electronics egy másik tisztségviselője pedig azt mondta, hogy cége valószínűleg jövő év júniusában megpróbálja kihozni (a piacra) a 8K OLED TV-t.

A 8K tartalmak hiányát egy ideig a készülékben alkalmazott felskálázási technológiával igyekeznek majd pótolni, ahogy ezt a Samsung és más gyártók is teszik.

2018. augusztus 29.:

Az LG a CES 2018 kiállításon már bemutatta óriás 8K OLED TV-jét és most a berlini IFA 2018-on is megteszi ezt. Brian Kwon, a cég otthoni szórakoztató üzletágának elnöke a készülék bemutatása kapcsán azt nyilatkozta: „Az LG első 8K OLED TV-je a technológiai teljesítmény csúcsa és a display technológia következő evolúciós lépése. A 4K OLED jelentős szerepet játszott a TV-ipar átalakításában, és az LG bízik benne, hogy a 8K OLED ugyanezt fogja tenni.”

Az LG első OLED TV-je 2013-ban került piacra. Ez még HD felbontású volt, de nem kellett sokat várni a 4K felbontású, majd a nagy dinamikatartományú (HDR), legutóbb pedig a magas képsebességű (HFR) tartalmak megjelenítésére alkalmas OLED TV-kre, és most itt a 8K felbontású is.

Az LG úgy becsüli, hogy a 8K TV-k piaca az idei nagyjából 60.000 darabról évi több mint 5 millióra nő majd 2022-re. A cég becslése szerint az OLED TV piac is dinamikusan növekszik majd az idén 2,5 millió darabról 2022-re évi több mint 9 millióra. Az LG tovább növeli az OLED részesedést prémium TV portfóliójában, és az OLED TV-k széleskörű fogyasztói befogadására törekszik.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .