AIRTAME 2: jön az új képernyőtükröző HDMI adapter

Az AIRTAME dán startup cég képernyőtükröző HDMI adapterének 2. megújított verziója gyorsabb hardvert és javított Wi-Fi kapcsolatot kínál.


Az AIRTAME még 2014-ben indított közösségi finanszírozási (crowdfunding) kampányt első HDMI adaptere legyártásának támogatására. A cég eredetileg azt tervezte, hogy olyan fogyasztói terméket hoz létre, amit egy PC képernyőjének tükrözésére lehet használni egy másik képmegjelenítőn – képernyőn, vetített képen. Többszöri késedelem után az AIRTAME adapter végül az üzleti piacra koncentrálva jelent meg és a cég állítása szerint több mint 100.000 darabot adtak el belőle.

Az AIRTAME 2 elődjéhez hasonlóan a számítógép képernyőjét képes TV-re vagy vetítőre kitenni. A még mindig üzleti és iskolai célokra szolgáló eszközt persze fogyasztók is használhatják. Működtetéséhez telepíteni kell egy alkalmazást a Windows, Mac, Linux vagy Chromebook számítógépre, ami lehetővé teszi a teljes képernyő vagy egy adott ablak tükrözését. Az adapter iOS eszközről is támogatja a képernyőtükrözést Airplay révén, és tervezik az Android támogatást is. Ezen túlmenően több képernyőre egyszerre is tükrözhető a számítógép.

A cég magyarázata szerint az AIRTAME 2 gyorsabb hardverrel rendelkezik, amibe a nagyobb hatótávolságú és stabilabb Wi-Fi kapcsolat is beletartozik. A megújult külsejű eszközbe négyszer több RAM-ot építenek és már a 1080/60p kép tükrözését és sztereó hangot is támogatja.

Az AIRTAME 2-t a TV vagy vetítő HDMI bemenetéhez kell csatlakoztatni és mágnesesen rögzíthető egy alkalmas felülethez továbbá egy Kensington zárat is tartalmaz. Az adapter tehát hasonló tükrözési funkciót kínál, mint az Apple Airplay és a Google Chromecast, de az AIRTAME szerint eszközük nagyobb rugalmasságot, jobb operációs rendszert-támogat és szélesebb körű szolgáltatásokat nyújt.

Az AIRTAME 2 november közepétől lesz kapható 400 dollár (kb. 115.000 Ft) áron.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .