LG: LCD képernyő egyoldalas LED megvilágítással

1. Oldal

Az LG Display által kifejlesztett egyoldalas LED megvilágítású 119 cm (47 inch) képátlójú LCD TV képernyő kimagasló energiahatékonysággal, 28 Watt felvételével 400 cd/m² felületi fényességét képes elérni.
Az LG Display szerint újonnan kifejlesztett LCD paneljük „a világ legalacsonyabb energiafogyasztásával bír a nagyméretű LCD panelek között”. Az áttörést úgy sikerült elérni, hogy a LED fényforrásokat eddig egyedülálló módon a panel egyik oldalába függőlegesen építik be, így kevesebb számú LED-re van szükség az LCD panel megvilágításához. A HDTV képernyőkhöz szükséges magas fényességi szint fenntartásához a gyártó a függőleges egyoldalas LED megvilágítással együtt egy három filmrétegből álló struktúrát alkalmaz a fény irányításához és eloszlatásához, valamint helyi fényszabályzó technológiát is.

LG_28W_119cm_LCD_TV.jpg
Az LG Display azt állítja, hogy az újításoknak köszönhetően az új teljes 1080p HD felbontású, 119 cm (47 inch) képátlójú, LED megvilágítású LCD képernyő működtetéséhez csupán 28 Watt elektromos teljesítményre van szükség, amivel az 400 candela/négyzetméter felületi fényességét képes biztosítani.

Az új LED LCD technológiáról szólva Shin-Ho Kang az LG Display LED fejlesztési részlegének alelnöke azt mondta, hogy az a cég energiahatékonyságot javító elkötelezettségének jele. Hozzátette, hogy az LG továbbra is komoly forrásokat áldoz más energiamegtakarító technológiák felfedezésére, amelyek hasznosak lehetnek az emberek és a környezet számára egyaránt.

Kapcsolódó linkek:

IFA 2011: az LG teljes körű új 3D termékpalettát vonultat fel
LG LW980S: az új NANO LED panel megvilágítású TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .