Sony: néhány BRAVIA LCD TV-t érdemes ellenőriztetni

1. Oldal

Nagy hírügynökségek és az MTI is hírül adta, hogy a Sony egy hibás alkatrész esetleges túlmelegedése miatt világszerte 1,6 millió LCD TV-t hívna vissza, a cég azonban csak ingyenes ellenőrzési és javítási programot indít megnyugtatásul.
Sony_200px.jpg
A Sony bizonyos LCD TV-iben a háttérvilágítást meghajtó elektronika egy transzformátorának túlmelegedése következtében a készülék burkolata megolvadhat vagy akár lángra is kaphat. Eddig 11 ilyen esetről van tudomása a gyártónak, amelyek mindegyike a japán piacon eladott készülékkel fordult elő és nem okozott személyi sérülést vagy kárt más tárgyakban.


Az ominózus alkatrész meghibásodása azonban 2007-2008-ban főleg Európában és az Egyesült Államokban értékesített készülékeket is érinthet. Hírügynökségek, köztük a Reuters, a Bloomberg arról számoltak be, hogy a Sony 1,6 millió LCD TV-je visszahívására kényszerül világszerte. A jelentések a meghibásodás kapcsán a Sony Japan szóvivőjét, Shima Yuki-t idézik, a visszahívási eljárás megindítására pedig a Japán Kereskedelmi Minisztérium utasította a Sony-t.

Európában az alábbi 2007 júniusától forgalomba került modelleket érinti a probléma:

KDL-40D3400
KDL-40D3500
KDL-40D3550
KDL-40D3660
KDL-40V3000
KDL-40W3000
KDL-40X3000
KDL-40X3500

A Sony az érintett BRAVIA LCD televízió készülékeknél biztonsági ellenőrzési és utólagos javítási programot indít, amelyről terméktámogatási weboldalán közleményben tájékoztat.

Ha valaki a fent említett készülékek valamelyikével rendelkezik, forduljon a legközelebbi Sony szakszervizhez annak ellenőrzése érdekében.

Kapcsolódó linkek:

Sony BDP-S185: az elérhető áru Blu-ray lejátszó
Sony: 2011-es BRAVIA TV-k több internettel és 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .