IFA 2011: az LG teljes körű új 3D termékpalettát vonultat fel

1. Oldal

Az IFA 2011 kiállítás LG standján minden látogató ugyanazzal a passzív polarizátoros 3D szemüveggel „élvezheti” a sztereoszkóp képélményt az új CINEMA 3D Smart LCD TV-ken, monitorokon vagy akár vetítővásznon.
Az LG idei IFA kiállítási standjának határozott marketing üzenete van és azt a lehető leghatékonyabban juttatja el a látogatókhoz. A „3D totális megoldás” (3D Total Solution) tökéletes bemutatásaként az LG pavilonjába belépő kezébe azonnal egy könnyű és kényelmes passzív polarizátoros 3D szemüveget nyomnak, ami a kiállításon szereplő összes 3D kép nézéséhez használható. Mindjárt a szűken vett kiállítási tér bejárata előtt egy 122 darab képernyőből álló kb. 6 méter magas és 50 méter széles 3D képfalról igen lenyűgöző képi demonstrációt kap a látogató, amit persze nem kevésbé hatásos hang kísér.

LG_IFA_bejarat.jpg
Akiknek ezután sikerül földbegyökerezett lábukat kiszabadítva belépni a kiállítási térbe mindjárt szembetalálják magukat a világ jelenlegi legnagyobb képméretű polarizált 3D LCD TV-jével. Az egyelőre még nem kapható 183 centis (72 inch) LZ9900 tehát ugyanúgy passzív polarizátoros 3D szemüveg használatával állítja elő a sztereoszkóp képet, mint a többi CINEMA 3D Smart TV, vagyis az LG jelenlegi zászlóshajó TV-jének tekintett 140 centis (55 inch) NANO Full LED panel megvilágítású LW980S és az LW650S, LW570S készülékek, amelyek már megvásárolhatóak.

LG_PZ850.jpg
Európában a kiállításon mutatkozik be a PZ850 Pentouch 3D plazma TV. Ennek a 127 és 152 centis (50 és 60 inch) képméretben kapható THX 3D minősítésű készüléknek a 3D képét ugyan aktív 3D képzáró szemüveggel kell nézni, de nem ettől különleges. Hanem a képernyő felületétől, ami nemcsak a karcolásoktól véd, de amin a mellékelt érintőtollal (Touch Pen) a néző a képernyőn kezelheti például a számítógépen tárolt és elérhető tartalmait, sőt a képernyőre rajzolhat, amit egy kis internetről letölthető segédprogrammal szerkesztheti is.

LG_HX906TX.jpg
A CINEMA 3D termékcsalád része az új HX906TX 9.1 csatornás házi-mozi rendszer is, ami a térhangzás magassági kiterjesztését a négy álló hangoszlop tetejébe épített egy-egy 3D hangszóróval oldja meg. A hagyományos 5.1-es hangrendszert kiegészítő négy 3D hangszóró felfelé irányítja a hanghullámokat, amiket aztán minden irányba szétszór egy reflektor. Egy a hangtér kiterjesztését szolgáló 3D effekt DSP algoritmus a 3D hangszórókkal együtt 360 fokos térhangzást állít elő. A rendszer Blu-ray/DVD lejátszót, Dolby TrueHD/Dolby Digital Plus dekódolást, 3D hang analizátort, Wi-Fi Direct kapcsolatot, DLNA fájlelérést, iPhone/iPod lejátszást, Smart TV funkciókat és okostelefonnal való távkezelést is kínál.

A kiállítás egy elhagyatott kis szobájában működés közben látható a világ jelenleg első és egyetlen egy lencsén keresztül polarizált teljes HD felbontású 3D képet vetítő CF3D projektora. Ennek maximum 1250 ANSI lumen fényerejű és 7.000:1 kontrasztarányú 3D képe is a bejáratnál kapott szemüveggel nézhető.

A számos szemüveggel nézhető 3D monitor között ott a szemkövető technológiával kombinált szemüveg nélküli 3D képernyőjű D2000 monitorcsalád is.

Kapcsolódó linkek:

LG LW980S: az új NANO LED panel megvilágítású TV-k
LG szemüveg nélküli 3D képernyő szemkövető technológiával
Az LG szerint 5-ből 4 néző az ő passzív 3D TV-jét preferálja
LG HW300G és HW300Y: új LED fényforrású HD vetítők
LG: már idehaza is kaphatóak a CINEMA 3D TV-k

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .