LG plazma és LCD TV újdonságok 2005

1. Oldal

Az LG Electronics továbbra is kiemelkedő szerepet igyekszik játszani a plazma TV piacon új 107 centis készülékével, és egy többszörös díjnyertes LCD TV-vel igyekszik betörni e készülékek felső kategóriájába.
Az LG Electronics fokozni kívánja amúgy is erős jelenlétét a plazma TV piacon a hozzánk csak ősszel megérkező 42PX4RV új 107 centis készülékével.

42PX4D L halfside_600.jpg
A 42PX4RV modellel azon vásárlókat célozzák meg, akiknek még nem volt Plazma TV-jük, és nem igényelnek élvonalbeli termékeket – mint a 180 cm képátlójú aranyozott Plazma TV és házi-mozi készlet – mégis valami értékeset keresnek. A kiemelkedő képminőség számos technológiai újításnak, a 10,000:1 kontrasztaránynak és az 1,500cd/m2 fényerőnek köszönhető. A készülék új filmszűrője már légrés nélkül tapad a plazmaüveg felületére, így javul a színtisztaság, a kontrasztarány (20%-al) a fényerő (5%-al), megszűnik a többszörös visszaverődések okozta szellemkép, nő a képélesség, 180 fokra nő a láthatósági szög, és persze vékonyabb, könnyebb az így gyártott új panel. Az új XD Engine az LG saját fejlesztésű képminőség-javító chipje pedig mindazt tudja, amit a versenytársak hasonló technológiái (felbontás-növelés, kontúrok javítása, képzaj csökkentés, színszabályzás, kontrasztoptimalizálás, mozgáskorrekció).

A 42PX4RV várhatóan a nagyon sikeres 42PX10/112450 nyomába lép, ami jelenleg az első számú plazma TV modell Európában.

55 LCDTV(55LP1D) _600.jpg
Európában rövidesen – nálunk csak a nyarat követően – forgalomba kerül a legújabb felső kategóriás LCD TV, az LP1-es sorozat. Ez a széria hatalmas méretével, kiváló képminőségével, dinamikus vonalvezetésével és sok más elsőrangú jellemzőjével csúcsterméknek számít majd az LG TV-k között. A gyártó ezzel a készülékkel is szeretné megszilárdítani presztízsét, és elérni deklarált célját, mely nem más, mint világvezető pozíció a lapos képernyők gyártói között.

A LP1-es sorozat figyelemreméltó stílusával már felkeltette a szakma érdeklődését és 3 három díjat is besöpört idén: a CES Innovációs díját, az iF Design Award termékdíját és a Reddot Design Award-ot.

A szép külső kiváló minőségű képet is ígér, melyre garancia az XD Engine, a Faroudja DCDi processzor és az S-IPS LCD panel, mely 178 fokos látószögével, – melyet szín és gamma eltolódás nélkül élvezhetünk – egységes kontrasztjával és a sötét képrészletek jó felbontásával számos előnyt kínál a versenytárs technológiákhoz képest.

Az LP1D LCD TV-k beépített set-top-box egysége digitális adások vételére (DVB-T) alkalmas, az „X-Studio” funkcióval pedig, a TV-be közvetlenül bedugható memóriakártyáról jelenítőek meg a digitális fényképek.

Az LP1 modellek három különböző méretben 107, 94 és 82 centiméteres képátlóval kerülnek piacra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .