LG plazma TV sorozatban 180 cm képátlóval

1. Oldal

A 180 centis (71 Inch) képátlójú LG plazma TV jelenleg a legnagyobb sorozatban gyártott ilyen készülék, bár az igen borsos ár miatt a feltehetően korlátozott számú vásárló csak megrendelésre juthat hozzá.
PDP71-girls_600.jpg

A koreai piacon 80 millió won-ért (kb. 14 millió forint) megvásárolható plazmaképernyő (PDP) mellé csomagban jár egy 24 karátos arannyal futtatott teljes házi-mozi rendszer és egy földi-sugárzású digitális TV-adások vételére alkalmas (set-top box) készülék is. Maga a 180 cm-es képátlójú képernyő 16:9 képarányú, teljes 1080p nagyfelbontású (1920×1080 pixel), és megjelenése azt jelzi, hogy tavaly júliusban kezdett fejlesztése során sikerült megoldani a szuperméretű PDP-k sorozatgyárthatóságával kapcsolatos problémákat.

PDP71-1_600.JPG
Az ár és az aranyozás a termék prémium jellegét jelzi, és azt hogy a későbbiekben megrendelésre az észak-amerikai, közel-keleti és CIS országokban (tehát egyelőre Európában nem) kapható 180 centis PDP TV célzottan a tehetős vásárlók részére készül.

Az LG Electronics jelenleg a világ harmadik legnagyobb PDP gyártója, 2005-re 30%-os piaci részesedést szeretne elérni a PDP panelek piacán, és 2006-ra 20%-os részesedéssel világelső kíván lenni a PDPTV-k eladása terén. Ambiciózus terveik közé tartozik az is, hogy 2008-ra elsők szeretnének lenni a globális LCDTV piacon is. A fenti elképzelések megvalósítása érdekében már igen kiterjedt gyártóbázissal rendelkeznek Koreán kívül Mexikóban, Lengyelországban és Kínában két városban is.

Az egymást kölcsönösen szabadalomsértéssel vádoló LG és Matsushita közötti jogi háborúskodás jól jelzi a dél-koreai és japán cégek élesedő versenyét a fenti piacokért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .