A Panasonic multimédiás vetítők piaci sikereiről,_BRm_ és egy új vezeték-nélküli nagyfelbontású mozgókép-átviteli technológiáról

1. Oldal

A Panasonic a 2005. március 31-én zárult pénzügyi évben, mennyiségben 54 %-al, értékben 32 %-al növelte multimédiás vetítői európai eladásait, a megelőző pénzügyi évhez viszonyítva.
panasonic_100xXX.jpgMennyiség tekintetében a Panasonic projektorok piaci részesedése Európában a 2003-as 4%-ról 2004-ben 5%-ra nőtt. Értékben a cég eladásai 50%-kal gyorsabban növekedtek a piaci átlaghoz képest. Az EMEA-piacon (Európa, Közel-Kelet és Afrika) 48 %-os mennyiségi és 21 %-os értékbeli növekedést jelentettek. (A fenti adaokt a Decision Tree Consulting piackutató cégtől származnak.)

A 2004-ben elért 38 %-os részesedésével a Panasonic vezeti a 16:9-es képarányú, függőlegesen 720 pixel (sor) vagy ennél nagyobb felbontású házi-mozi vetítők piacát.

A cég szintén piacvezető a nagy fényerejű projektorok bérbeadásában, ahol imponáló 268 %-os növekedést ért el az installációs és digitális mozik használatára szánt DLP-s modelljeivel.

A Panasonic 2005-ben az irodai és iskolai prezentáció piacán kívánja erősíteni jelenlétét, különösen a vezeték-nélküli technológiát alkalmazó vetítők piacán.

Április 16-án, Máltán, termékismertető konferenciájukon a sajtó és 23 európai ország forgalmazói előtt bemutattak egy olyan vezeték-nélküli technológiát, mellyel 1920×1080 pixel felbontású mozgókép és hang vihető át projektorra. A nagyfelbontású képet egy 10 m széles 16:9-es vászonra vetítették ki az egész közönséget elkápráztató minőségben. Katsuaki Shimaoka, a japán Panasonic AVC Networks projektor részlegének igazgatója szerint „A HD képminőségű vezeték-nélküli videoátvitel a jövő útja mind a professzionális, mind a házi-mozi vetítők számára”.

Bár az adatvédelmi kódolás szabványai és a szerzői jogvédelem még nyitott kérdések, az új funkció alkalmazása a meglévő modellekbe már nem okoz fejtörést a Panasonic fejlesztőmérnökeinek: mindezt a nagysebességű adatátviteli képesség és az eredeti környezethez alkalmazkodó sugárzási algoritmus révén sikerült megoldani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .