Loewe: csődben a 96 éves német TV márka

A csúcskategóriás design TV-ket előállító német Loewe csődbe megy, és a cég 2019. július 1-től beszünteti üzleti tevékenységét.


Az 1923-ban alapított Loewe a valaha szebb napokat látott jó nevű német tévégyártók egyike. A többiek közül a Telefunken és a Grundig már Törökországban gyártott készülékek nevét adja, a Metz tartja még magát, de hazai piacán kívül csak Ausztriában, Olaszországban és Svájcban kaphatóak készülékei.

A Westfälische Rundschau híre szerint a Loewe immár hivatalosan is csődöt jelentett és július 1-én beszünteti üzleti tevékenységét, amit a cég vezérigazgatója is megerősítette. A több mint 400 alkalmazott fizetése csak július 1-ig garantált, azt követően nem tudni, hogy a cég képes lesz-e fizetni.

2019 májusában a Loewe már bejelentette, hogy 2013. után immár másodszor próbál meg önállóan kezelni egy fizetésképtelenségi eljárást. 2014-ben új befektetővel menekült meg a cég a csődtől, és 2016-ban már OLED TV-ket is kínált, hogy versenyképes maradjon a csúcskategóriás TV-k piacán.

Ezúttal a cég nem tudott finanszírozási forrást biztosítani, és a maga által kezelt fizetésképtelenségi eljárás terve elbukott. A menedzsmentnek félre kell állnia és minden ellenőrzést át kell adnia a csődeljárást lebonyolító már kijelölt adminisztrátornak.

A csőd legfőbb oka, hogy a Loewe képtelen volt állni a versenyt a sokkal nagyobb és több fejlesztési forrással rendelkező ázsiai konkurensekkel szemben. Az elsősorban OLED technológiára alapuló csúcskategóriás Loewe TV-k ugyan egyedi designt és széleskörű vételi funkcionalitást kínálnak, de a cég nem volt hajlandó külső okostévé platformot alkalmazni és inkább sajátot fejlesztett, amiről viszont hiányzott a legtöbb streaming tartalomszolgáltató alkalmazása.

Nem elképzelhetetlen, hogy a Loewe mint márkanév tovább él majd, és hasonlóan más márkákhoz Ázsiában fejlesztett és gyártott TV-ken tűnik majd fel.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .