Májusra kész az első Google TV platformos Sony TV?

1. Oldal

Nem megerősített hírek szerint a Google ebben a hónapban tervezett fejlesztői konferenciáján mutatnák be a Dragonpoint névre keresztelt szoftverkörnyezetet, ami a Sony készülékébe épített Intel Atom processzorváltozaton futna.


Google_TV.jpgAhogy arról már márciusban beszámoltunk összefogott a Google, az Intel, a Sony és a Logitech egy TV-kben, Blu-ray lejátszókban, set-top box-okban és más internetre csatlakozó készülékekben használható platform létrehozására. A Google TV webes alkalmazások egyszerű elérésére és navigálására szolgál.

Nevük elhallgatását kérő bennfentesekre hivatkozva a Bloomberg arról számol be, hogy a Google május 19-20-án San Francisco városában egy konferencián kíván részletekkel szolgálni az új platformról. A projekten dolgozó cégek itt tervezik bemutatni az új termékeket, a talán egy Sony TV-be épített, az Intel Atom chipjének egy verzióján futó Google Android operációs rendszerváltozatot, amelyet „Dragonpoint” névre kereszteltek.

A konferencián résztvevő 3000 fejlesztőt arról akarják meggyőzni, hogy érdemes a mobiltelefonoknál gyakorlattá válthoz hasonlóan alkalmazásokat készíteni az új platformra, mert az rövidesen számos termékben jelenhet meg. Mindez akár igaz is lehet, miután a bennfentesek szerint, az eljövendő TV készülékeiben a Google TV hardverét és szoftverét használni szándékozó Sony mellett állítólag a világ jelenleg legnagyobb TV gyártója, a Samsung is késznek mutatkozik az együttműködésre.

Kapcsolódó link:

A Sony és az Intel is partner a Google TV projektben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .