Pioneer: 2010-es új Blu-ray lejátszók hálózati funkciókkal

1. Oldal

A Pioneer két új Blu-ray lejátszója a BDP-330 és a BDP-LX53 már akár vezeték-nélküli hálózati kapcsolaton át is hozzáfér BD-Live tartalmakhoz, RSS csatornákhoz, YouTube videókhoz, és weben informál az új firmware frissítésről is.
Mindkét új Pioneer Blu-ray lejátszó az Ethernet port mellett a gyártó opcionális vezeték-nélküli LAN adapterén keresztül is csatlakozhat az otthoni hálózathoz, és azon át az internethez. Az online elérés biztosítja a BD-Live tartalmakhoz, interaktív játékokhoz és egyebekhez való hozzáférést, valamint kiválasztott RSS csatornák és YouTube videók közötti böngészést.

Egy webes szolgáltatás automatikusan értesít, ha új firmware frissítés érhető el a készülékhez, így az mindig naprakész funkcionalitással rendelkezhet, és nem fordulhat elő, hogy például nem tud lejátszani egy új tartalomvédelmi rendszerrel megjelenő lemezt, mint az a legutóbb az Avatar Blu-ray megjelenése kapcsán előfordulhatott.

Pioneer_BDP-330.jpg
A BDP-330 és a BDP-LX53 ugyan nem játszik le a hálózati kapcsolaton keresztül médiafájlokat, de MP3 hang és JPEG kép állományokat igen, csakúgy, mint BD-ROM/RE/R, DVD-Video, DVD-RW/R és Audio CD lemezformátumokat.

Az új lejátszók HDMI kimenetén támogatott a 36 bites Deep Colour színfelbontás, a Blu-ray filmek másodpercenként 24 képkockás1080p lejátszása, és emellett a DVD-k 1080p felskálázására is mód van.

Pioneer_BDP-LX53.jpg
A BDP-LX53 a jobb lejátszott hangminőség érdekében válogatott audio alkatrészekből és „páncélozott házzal” összetettebb konstrukcióval megépített modell, amely az aranyozott csatlakozókkal és az előlapi jég kék megvilágítással külsőre is igényesebbnek tűnik.

A BDP-330 és a BDP-LX53 a lemezeken lévő natív bitfolyamok mellett a DTS-HD Master Audio Essential és a Dolby TrueHD hangformátumok beépített HD dekódolásával digitális tömörítetlen sokcsatornás LPCM jelet is ki tudnak adni HDMI kimenetükön.

Az új Blu-ray lejátszókat a Pioneer legújabb PQLS, azaz a precíziós kvarc-záródó rendszerével is ellátják, amely HDMI csatlakozón keresztül a tömörítetlen két- és sokcsatornás LPCM jelek valamint tömörített bitfolyamok időzítési bizonytalanságtól (jitter) mentes átvitelét biztosítja a gyártó kompatibilis AV vevőerősítőihöz.

Pioneer_BDP-LX53_iControlAV.jpg
A WiFi útválasztóhoz vagy kapcsolóhoz (router, switcher) Etherneten vagy vezeték-nélküli LAN adapteren át csatlakozó BDP-330 és a BDP-LX53 minden lejátszási és navigációs funkciója távirányítható iPhone/iPod Touch mobilkészülékekkel is az ingyenesen letölthető iControlAV alkalmazás segítségével. Az alkalmazás részét képezi az új Pioneer AV vevőerősítők egy részének vezérlése is.

Mindkét új Blu-ray lejátszó támogatja a HDMI (CEC) csatlakozón keresztüli vezérlést is, így azok egy kompatibilis TV vagy más készülék távirányítójával is kezelhetőek. A rendszerintegrátorok számára a BDP-LX53 RS-232C interfészt is kínál, ami külső vezérlőrendszer használatát biztosítja.

A „Quick Start” üzemmóddal a lejátszók bekapcsolási időtartama csökkenthető, minek révén gyorsabban kezdhető el a lemez lejátszása. A „Skip Search/Replay” funkcióval a lejátszók gombnyomásra képesek átlépni jelenetet vagy visszajátszani egy elmulasztott párbeszédet.

A fényes fekete házú BDP-330 júniustól, a külsőre nagyon hasonló, de „hajszálvonal” felületű BDP-LX53 júliustól lesz kapható 300 euro (kb. 80.000 Ft) illetve 400 euro (kb. 107.000 Ft) körüli árakon.

Kapcsolódó linkek:

Az Avatar Blu-ray Disc firmware frissítést kívánhat
Pioneer: az új vevőerősítők iPhone/iPod Touch vezérlése
Pioneer: a 2010-es új AV vevőerősítőkről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .