Már épül a CSoT TV panelgyára nyomtatásos OLED technológiához is

A China Star optoelectronics Technology (CSoT) T7-es üzeme 2021-re már nagyméretű OLED TV-képernyők nyomtatásos tömeggyártásra is kész.


A múlthéten a kínai Sencsen városában kisebb ünnepség keretében megkezdődtek a CSoT T7 jelzésű nagyméretű LCD és OLED képernyőket gyártó üzemének építési munkálatai. A 42.7 milliárd jüan (kb. 1.740 milliárd Ft) összköltségű beruházással épülő üzemben 11. generációs, azaz 337 x 294 cm méretű hordozókat dolgoznak majd fel. A CSoT tervei szerint a termelést már 2020-ban megkezdő, de az igazi tömeggyártásra csak 2021-ben kész T7 teljes kapacitása havi 105.000 szubsztrátum lesz. Ebből 20.000 hordozón majd OLED paneleket gyártanak IGZO kristály-oxid félvezetős vékony-réteg tranzisztoros (TFT) hátpanellel és tintasugaras nyomtatásos eljárással.

A tintasugaras nyomtatásos eljárás már évek óta az OLED képernyőgyártás Szent Grálja, amire jó ideje már készül az LG Display is. A CSoT kínai egyetemi kutatócsoportok mellett a Dupont, a Kateeva, a Sumitomo Chemical, a Merck, és a Tianma együttműködésével dolgozik tintasugaras nyomtatási projektjén, ami reményeik szerint a T7 üzem 2021-es beindulására már tömegtermelésre kész technológiát kínál majd.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .