LG: 2017-ben indul a nyomtatásos OLED panelgyártás

1. Oldal

Az LG Display valamikor 2017 első felében belevág a tintasugaras nyomtatással előállított OLED panelek kísérleti gyártásába, amivel egy-két év elteltével már megfizethetőbb nagy képernyős OLED TV-k jelenhetnek meg a piacon.


Az LG által jelenleg egyedüliként tömeggyártott OLED TV paneleket még vákuumgőzöléses technikát alkalmazva állítják elő. Az ETNews beszámolója szerint az LG Display nagyméretű OLED panelek tintasugaras nyomtatási módszerrel történő kísérleti gyártására készül, ami 2017 első felében indulna.

Kateeva_YIELDjet_OLED.jpg
A kísérleti gyártósor, ami elsősorban a tintasugaras nyomtatási eljárás tömeggyártásban való alkalmazásának tesztelésére szolgál 140 – 165 centis (55 – 65 inch) képernyőkhöz optimalizált 8. generációs hordozót kezel majd. Tervek szerint később váltanak majd a 10. generációs hordozóra, ami 178 – 229 centis (70 – 90 inch) vagy akár nagyobb OLED képernyők tömeggyártását teszi lehetővé.

A többrétegű összetett felépítésű OLED panel anyagai folyékony formában tintasugaras nyomtatással, nagyobb hatékonysággal gyakorlatilag veszteség nélkül vihetőek fel. Az eljárás a gyártás fix költségeinek csökkentése mellett várhatóan tovább javítja a kihozatalt is, ami azt jelenti, hogy kevesebb OLED panel lesz selejtes a gyártás során.

Tintasugaras nyomtató gyártósort felállított már a Samsung is, és a kínai TCL is erre készül, mely megkezdte a világ legfejlettebb 11. generációs (337 x 294 centis üveg hordozót felhasználó) LCD gyárának felépítését, ahol valamikor a jövőben OLED képernyők előállításra is képes lesz.

Azt még pontosan nem tudni, hogy mikor kerülnek piacra az első tintasugaras nyomtatással gyártott képernyőjű OLED TV-k, de a növekvő versenyben ezeknek a készülékeknek az ára már mindenképpen kedvezőbb kell legyen a mostaniaknál.

Kapcsolódó linkek:

LG: a 2016-os OLED TV-k jellemzői és árai
Samsung: készül az OLED TV-k tömeggyártási technológiája
LG: 500 milliárd Ft-os beruházás hajlékony OLED gyártósorba
LG OLED TV a TV-k királya a 2016-os összevetésben is
LG: már piacon a 195 centis (77 inch) G6 csúcs OLED TV
LG: 100.000 óra az OLED TV-k élettartama
LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár
OLED TV: a Samsung a tintasugaras nyomtatásba invesztál
Kész az olcsóbb OLED TV képernyőket gyártó berendezés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .