DuPont, Kateeva partnerség az OLED nyomtatási technológiáért

1. Oldal

A DuPont Displays és a YIELDJet tintasugaras nyomtató berendezést gyártó Kateeva az OLED képernyőket nyomtatással előállító technológia fejlesztésében együttműködve a tömeggyártásra alkalmas eljárás tökéletesítését remélik.


Az együttműködés keretében a DuPont OLED anyagait és technológiáját valamint a Kateeva YIELDJet tintasugaras nyomtató platformját fogják felhasználni az OLED képernyők tömeggyártására alkalmas eljárás tökéletesítéséhez.

DuPont_Kateeva.jpg
„A DuPont a legjobb OLED agyagok és technológia biztosítására összpontosít, hogy segítsen elérni a nagyméretű OLED TV-k tömeges kereskedelmi elterjedését”, mondta Avi Avula a DuPont Displays globális üzleti igazgatója. Várakozása szerint, az együttműködés a Kateeva-val egyszerű döntési helyzetet teremt a készülék- és képernyőgyártók számára és lehetővé teszi számukra, hogy minél előbb sikeresen gyárthassanak nyomtatott OLED eszközöket nagy volumenben.

A DuPont és a Kateeva kooperációja nem kizárólagos, és a gyártókat nem korlátozza választásukban a berendezést vagy anyagot tekintve. A két cég azt várja, hogy kölcsönösen felhasználható adatokat nyújthatnak a DuPont anyagairól a Kateeva nyomtató berendezésével.

Steven Van Slyke a Kateeva főmérnöke szerint: „A Kateeva és a DuPont a tintasugaras nyomtatás és az OLED anyagok terén szerzett jelentős tapasztalatainak egyesítésével az iparág jelentős előrelépést készül megtenni az OLED TV-k alacsony költségű tömeggyártásának elérése felé.

Az OLED TV panelek nyomtatással történő gazdaságos előállítását megcélozta már a Panasonic, de egyelőre bizonytalan lesz-e saját panelgyártása, támogatja a Samsung is, épp a Kateeva projektjét finanszírozva és tervezi az LG is, mely jelenleg egyedüliként gyárt piacra OLED TV-ket és paneleket.

Kapcsolódó linkek:

LG: 65% az UHD OLED panelek gyártási kihozatala, de 85% a cél
OLED TV: a Samsung a tintasugaras nyomtatásba invesztál
Kész az olcsóbb OLED TV képernyőket gyártó berendezés
Panasonic: 142 centis 4K OLED panel nyomtatással előállítva
OLED TV kísérleti gyártósort épít a DuPont

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .