Már idehaza is kapható a Mitsubishi HC2000 vetítője

1. Oldal

A HC2000 vetítővel a Mitsubishi egy olyan csúcsmodellt alkotott, mely maximálisan 3600:1 kontrasztarányával, videójel-feldolgozó technológiájával, szín- és képbeállítási lehetőségeivel valóban a legmagasabb osztályba sorolható.
A HC20002143 250 Wattos UHP lámpájának fénye egy 8-szegmenses színtárcsán keresztül vetül az 1280 x 720 pixel felbontású Texas Instruments HD2+ DLP képmodulátor DMD chip tükröcskéire, melyek nagyobb dőlésszögre képesek, mint az előd HD2. Más mellett ennek is köszönhető a kimagaslónak tekinthető maximálisan 3600:1 kontrasztarány. A kétszer ismétlődő RGB és sötétszürke szegmensekből álló színtárcsa főleg a kép sötét árnyalatainál fellépő látható zajt csökkenti és a szürkeskála eltolódását minimalizálja. A tárcsa változó, 4-szeres, 5-szörös sebességű forgása pedig optimalizálja a színárnyalatok lineáritását, illetve csökkenti a színekre esés – közkeletűen szivárvány hatásként ismert – jelenségét. A hosszú élettartamú lámpa még tovább bírja (akár 3000 órát is), ha az un. csökkentett fényerejű „low” üzemmódban használjuk a vetítőt, ráadásul ekkor a hűtés keltette zaj is 20%-al 23 dB-re csökken.

Mitsubishi HC2000
A HC20002143 ötféle színhőmérséklet beállítást tesz lehetővé, melyek közül három (High Bright, 6500K, Special) alapbeállítás és további két felhasználói beállításban tárolhatóak el a már megfelelően kalibrált kép paraméterei. A sötétebb képrészletek szürkeárnyalatainak jobb megkülönböztethetőségét szolgálja a „Black Stretch” technológia öt lépésben változtatható funkciója, mely a szürke és fekete közti fényerőtartomány skálázottságát gazdagítja.

A nagyteljesítményű videójel-feldolgozás 350 MHz sávszélességű A/D átalakítással kezdődik, mely élességromlás és képminőség veszteség nélküli képelőállítást garantál. A progresszív képfrissítésre konvertálás mind NTSC (2:3 pulldown), mind PAL (2:2 puldown) filmforrásból működik.

A HC20002143 különböző képnagyítási formátumokat tesz lehetővé. Többek között választható a Cinema Scope (Zoom 1 – 2,35:1), Vista Size (Zoom 2 – 1,85:1) és European Vista (Zoom 3 – 1,66:1) képformátum. A motorosan működtetett fókusz és képnagyítás (1,35x) azaz zoom mellé társul a kézileg szabályozható függőleges lencseeltolás (Lens Shift), mellyel igazán könnyen beállítható a kívánt képpozíció.

HC2000 csatlakozók


A vetítő csatlakoztatásához minden szükséges bemenet adott. A legfontosabb talán a kompromisszummentes képátvitelt lehetővé tevő, digitális videojelet fogadó DVI csatlakozó, mely HDCP másolásvédelemmel ellátott adatokat fogad, de van 5xBNC csatlakozós RGHV/YPbPr, 3xRCA-s YCbCr/YPbPr, Hosiden S-Video és RCA kompozit videó bemenet is. Az RS232C D-sub csatlakozón keresztül távvezérelhető is a HC20002143.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .