Teljes a Panasonic digitális HDMI házi-mozi készüléklánc

1. Oldal

Az új DVD-S97 DVD lejátszó és SA-XR70 AV erősítő valamint a PT-AE700E projektor egy a nagyfelbontású digitális audio- és videojeleket szállító HDMI kábellel köthető össze.
A HDMI (High Definition Multimedia Interface) szabványát a házi-mozi rendszerek installációjának minőségi megújítására és egyszerűsítésére találták ki. A digitális kép- és hanginformáció igen gyors (3,96 Gbit/sec) átvitelére szolgáló 19-eres HDMI kábelen még a jövőben használatos nagyfelbontású HDTV videó és tömörítetlen sokcsatornás audió jelek továbbítása sem probléma. Mivel a jelek a teljes láncon digitálisak, nincs szükség a kép- és hangminőséget kedvezőtlenül befolyásoló analóg jellé, majd ismét digitálissá alakítására. A Panasonic új DVD-S97, SA-XR70 és PT-AE700E készülékein a nagyfelbontású kép- és hangjelek már ezen a módon kerülnek továbbításra.

A DVD-S97 DVD lejátszó a műsoradatok forrása, az SA-XR70 AV erősítőbe fogadja és állítja elő a lenyűgöző körülölelő hangteret, a PT-AE700E vetítő pedig a képadatokat formálja képpé. A Panasonic készülékei már a második generációs HDMI csatlakozással rendelkeznek, mely a videó mellett a nagyfelbontású DVD-Audio jelének 6 csatornáját is egy kábelen továbbítja. Ösztönzendő és megkönnyítendő az új összekötés használatát a DVD-S97-hez a gyártó egy 2-méteres HDMI kábelt is csomagol. A három új készülék persze HDMI-al nem rendelkező berendezések alkotta környezetben is megállja helyét, mert hagyományos analóg csatlakozókkal is rendelkeznek.

Panasonic DVD-S97
A DVD-S97 DVD lejátszó elegáns keskeny ezüst külsővel a DVD-S75 örökébe lép. Mint „Multiplayer” hosszú listával rendelkezik a lejátszani képes formátumokat tekintve: DVD-Video, DVD-Audio (5.1), CD, HDCD, mindezek írt DVD-RAM, vagy DVD-R illetve CD-R/RW lemezeken, az utóbbiakon saját MPEG4, MP3, WMA, JPEG és HighMAT tartalmakkal. A HDMI 720p és 1080i nagyfelbontású jelként állítja elő a digitális videót, de az analóg képminőség tekintetében sem végez félmunkát a készülék PAL progresszív képfrissítésű komponens videokimenete, mely mögött 216 MHz/11-bites D/A átalakítás zajlik. A kimenetek között találunk még SCART (RGB), S-Video és kompozit videokimenetek is.

Panasonic SA-XR70
Az SA-XR70 AV erősítő, mint a surround hangzás előállítója az SA-XR45-öt váltja fel és 6 x 100 (DIN) Watt teljesítményt állít elő. A magas minőségű alkatrészek alapozzák meg az igényes hangminőséget, mely például az új High Quality hang-üzemmódban csúcsosodik ki. A DTS-ES, DTS 96/24, DTS Neo:6, Dolby Digital EX és Dolby Pro Logic IIx surround dekódoló funkciók minden jelenlegi igényt kielégítenek. A „Multi Source Remaster” eljárásnak köszönhetően még a tömörített hanganyagok, mint az MP3 formátumok is megszólaltathatóak. Képernyőmenü és háttérvilágításos távirányító segíti a készülék kezelését, beállítását. Azok számára sem gond a csatlakoztatás, akik még nem favorizálják a HDMI-t (ebből egy be- és egy kimenet van az erösítőn), mert számos hagyományos analóg videó ás audió ki- és bemenet van az erősítőn, például az előlapon S-Video és AV bemenet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .