THX™ minősített házi-mozik

1. Oldal

A THX a 2004-es CEDIA-n elindított THX minősített házi-mozi program keretén belül specifikációt bocsát ki a tervezők és rendszerintegrátorok számára.
A szórakoztatóipari technológiák, minősítési programok és minőségbiztosítási szabványok terén vezető THX Ltd. THX minősített házi-mozi („THX Certified Home Theatre”) programot indít. A program célja az egyedi házi-mozi installációk minőségi fejlődésének elősegítése, melynek keretén belül a dedikált házi-mozi szobák tervezéséhez audió és vizuális specifikációt nyújtanak a tervezők és rendszerintegrátorok számára. Először teszi tehát elérhetővé a THX, az otthoni felhasználók számára a legkorszerűbb THX minősített házi-mozi környezetet, mely eddig csak filmipari szakma számára volt elérhető.

THX_logo.jpgA film-utómunkálatok, mozik és stúdiók tervezésében, valamint a szórakoztatóelektronika terén szerzett több mint 20 éves tapasztalatokra alapozva a program a filmek és más multimédiás műsorok otthoni élvezetének optimális körülményeit teremti meg. A program a THX minősített szórakoztatóelektronikai termékek és professzionális keverő stúdiók programjának kiterjesztése.

A THX minősített házi-mozikra vonatkozó specifikáció szigorú irányelveket tartalmaz majd a szoba alaprajzára, belsőépítészeti kialakítására, az akusztikai paraméterekre, a világításra, a háttérzajra, a berendezések elhelyezésére és installációjára vonatkozóan. A THX a program során – egyenlőre az Egyesült Államokbeli – vezető rendszerintegrátorokat és tervezőket tekinti partnereinek, valamint a szórakoztatóelektronikai iparág gyártóit, és ezek számára ígér olyan „terméket”, mely növelheti piaci részesedésüket és bevételeiket.

Az ötlet mögött nyilván az áll, hogy az egyedileg tervezett és kivitelezett házi-mozira amúgy sem kevés pénzt áldozó vásárlóknak megér még egy kevés pénzt, hogy otthoni mozijuk falát a „THX Certified Home Theatre” tábla díszíthesse. Ezért a többletkiadásért persze garantált a kivételes szintű hangi és képi előadás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .