Már kapható Denon újdonságok

1. Oldal

A Denon az AVR-38051989 modellel váltja a kifutóban lévő AVR-3803808 AV vevőerősítőt, és új belépő DVD lejátszót dob piacra DVD-17101988 típusszámmal.
Az AVR-38051989 hét teljesen diszkrét erősítőcsatornája egyenként 160 Watt (6 Ohm, DIN) teljesítményt produkál. Az összes surround formátumot ismeri, köztük a Dolby Pro Logic IIx-et. A D.D.S.C. digitális áramköri konfigurációban a 3. generációs 32-bites lebegőpontos SHARC jelfeldolgozó processzor, a sokcsatornás Denon Link 24-bit/192 kHz-es digitális interfész, és a hasonló felbontású A/D illetve D/A átalakítók optimális egységet alkotnak. Ezzel a sokcsatornás dekódolás és jelfeldolgozás a ma ismert legnagyobb pontossággal végezhető el.

Denon AVR-3805
Denon DM-S305 mérőmikrofon Denon RC-970 távirányító A felhasználók számára azonban az elődmodellhez képest a legnagyobb újdonságot a mellékelt mérőmikrofon segítségével automatikusan működő beállító és szobai hangkiegyenlítő (Room EQ) rendszer jelenti. Ez a szolgáltatás gombnyomásra felismeri a hangrendszer hangsugárzóinak átviteli képességeit, ennek megfelelően konfigurálja az azokra jutó hangtartományokat, vagyis beállítja a kívánatos keresztváltási frekvenciákat, és persze a hangerő szinteket is precízen beállítja. Megméri és megfelelő késleltetéssel kiegyenlíti az egyes hangsugárzók lehallgatási helytől való eltérő távolságát. 8-sávos parametrikus hangszínszabályzókkal pedig kiegyenlíti az egyes csatornák hangszíneltéréseit, illetve az adott szobához igazítja a teljes hangképet. Ez utóbbit persze manuálisan is elvégezhetjük és ki is kapcsolhatjuk, ha nem akarjuk, hogy az ilyen módon nem korrigálható akusztikai hibáknak az automatikus Room EQ „bedőljön”.

A komponens videojel csatlakoztatás és az erre való felkonvertálás, valamint a második/harmadik szoba külön jelekkel való ellátása (a Multi-Room funkció) ebben a kategóriában már alapelvárás. Ami viszont ezért az árért még szokatlanul nagyvonalú dolog az a többfunkciós, intelligens érintőképernyős távkezelő, mely jól pótolhatja a rendszer többi elemének, sőt akár a világításnak, a függönyhúzásnak, stb. a távirányítását is.

A DVD-17101988 most a legolcsóbb Denon DVD lejátszó és ez azt jelenti, hogy soha ilyen kedvező áron nem juthattak még a márka hívei az általuk elvárt kép- és hangminőséghez. A progresszív képfrissítés ma már alapkövetelmény, az 54 MHz/12 bites videó, és a 24-bit/192 kHz-es audió D/A átalakítók pedig garantálják a minőséget. A lejátszási kompatibilitás szinte teljes, vagyis nem is kell ennél több egy alap DVD lejátszónál.

Denon DVD-1710

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .