Univerzális Onkyo referencia DVD lejátszó HDMI és i.LINK kimenettel

1. Oldal

Az Onkyo TX-NR1000E erősítő méltó társa a THX Ultra minősítésű DV-SP1000E, mely DVD-Audio/SACD kompatíbilis, korszerű digitális hang- és képjel kimenetekkel és nagyfelbontású videó skálázóval rendelkezik.
Az Onkyo megalkotta a DV-SP1000E THX Ultra minősítésű, referencia kategóriájú univerzális DVD lejátszót, mely a jelenleg legkorszerűbb áramköri megoldásokat és csatlakoztatási lehetőségeket kínálja a lehető legtökéletesebb hang- és képvisszaadási minőség érdekében szinte bármely lemezformátummal.

Onkyo DV-SP1000E előlap
A DV-SP1000E a DVD-Audio és SACD lemezek nagyfelbontású, 5.1-csatornás digitális audió jeleinek csatlakoztatásához két i.LINK (IEEE 1394) digitális sokcsatornás audiokimenettel rendelkezik, mely kompatíbilis erősítővel összekötve egy kábelen keresztül biztosít kifogástalan hangreprodukciót és egyszerű mélyhang menedzselési funkciót. Azon felhasználóknak, akik a lejátszó kiváló minőségű saját dekódoló áramkörének előnyeit szeretnék élvezni van 7.1-csatornás analóg kimenet is.

Onkyo DV-SP1000E hátlap
Onkyo DV-SP1000E távirányító

A modern nagyfelbontású képmegjelenítőkhöz szükséges digitális video-infromáció további áramkörök okozta veszteség nélküli átvitelére szolgál a DVI kompatíbilis HDMI videokimenet. A lejátszóban van egy kimagasló minőségű O-Plus FlexScale videoskálázó, mely a legtökéletesebb DVD-Video lejátszás érdekében számos szokásos HD formátumú videojelet képes a kimeneteken kiadni, köztük 720p-t vagy 1080i-t is.

A DV-SP1000E videoáramköre egy új, 216 MHz/14-bites Analog Devices videó D/A átalakítót alkalmaz egy „3:2 pulldown” képkonverzióval is felvértezett, minőségi Silicon Image váltott-sorosból progresszív képfrissítésbe alakító áramkörrel. Nem kell menüből állítgatni, hogy az analóg komponens videokimenet váltott-soros vagy progresszív képfrissítésű legyen, mert külön-külön csatlakozó szolgál (egyikük 3xBNC, a másik 3xRCA) egyikre ill. másikra. Van továbbá SCART AV csatlakozója, két S-Video és kompozit videojel kimenete, melyek mindegyike mindig aktív.

Két-két választhatóan 96 kHz vagy 48 kHz-es koaxiális és optikai digitális audiokimeneten keresztül csatlakoztathatóak az ezzel kompatíbilis jelfeldolgozó és rögzítő eszközök. A DV-SP1000E saját belső Dolby Digital és DTS dekódolással és az Onkyo saját VLSC (Vector Linear Shaping Circutry) áramköri megoldásával kombinált kifinomult 24-bites/192 kHz-es Wolson VQA D/A konverterekkel rendelkezik a legjobb minőségű analóg audiokimenet megvalósítása érdekében.

A vezérelhetőséget egy kétirányú RS-232 port és IR be- és kimeneti Jack aljzatok teszik teljessé. A merev, belül merevítőkkel stabilizált alumínium ház rendkívül erős konstrukciót kínál, a vibrációt csökkentő lábak is a lejátszás minőségét szolgálják és a hálózati táplálás belsőleg stabilizált. A vonzóan puritán előlap LED kijelzőjének és a gombok megvilágításának fényereje négy lépésben szabályozható. A teljes funkcionalitású univerzális távirányító előre programozottan tartalmazza számos más készülék vezérlőkódjait, de tanítható is, és az igényességre utal, hogy ez is alumíniumból készül, gombjai pedig világítanak.

A DV-SP1000E az europai piacon várhatóan a nyár végén jelenik meg és 4.500 EUR (kb. 1,2 millió Ft) körüli áron kínálják majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .