Marantz: két új AV vevőerősítő csúcsmodell 1.3-as verziójú HDMI-vel

1. Oldal

A Marantz még az IFA-n mutatta be két új AV vevőerősítőjét, az SR7002, SR8002 modelleket, melyek jellemzőit az alábbiakban foglaljuk össze.
A Marantz AV vevőerősítők modellkínálatának csúcsán az SR8002 áll majd, mely a gyártó szándéka szerint mérföldkőnek számít saját minőségi osztályában felszereltségét és hangtisztaságát tekintve. Az alig valamivel kisebb teljesítményű és egyszerűbb konstrukciós megoldásokat alkalmazó SR7002 szinte mindazt tudja, mint nagyobbik testvére, de jó 20%-al kevesebbe kerül majd.

marantz_SR8002.jpg
Az SR8002 és SR7002 erősítők egyaránt THX Select2 minősítésűek és áramvisszacsatolt végfokozataik csatornánként 7x125W illetve 7x110W (8Ω RMS) teljesítményt szolgálatnak. A hét végfok 5.1-csatornás hangrendszer esetén a front bal/jobb csatornák kettős erősítésre is konfigurálható, és A/B/C alternatív hangsugárzók is csatlakoztathatók hozzájuk. Az új modellekben alkalmazott 32-bites DSP a megszokott hangformátumok között kezeli a THXSurround EX, Dolby Digital EX, DTS-ES, DTS96/24 hangsávokat is, és a Dolby ProLogic IIx mellett a gyártó Circle Surround II térhang előállító algoritmusai, valamint Neural Surround, Dolby Headphone és Dolby Virtual Speaker II kétcsatornás eljárások is futnak rajta.

A legfontosabb azonban, hogy a két új erősítő mindegyikén megtalálható négy 1.3-as verziójú HDMI bemenet a 7.1-csatornás PCM mellett fogadni képes a nagyfelbontású Dolby TrueHD és DTS HD Master Audio, valamint a tömörített Dolby Digital Plus és DTS HD High Resolution Audio hangformátumok bitfolyamait. Ezeket aztán az erősítők a legnagyobb hanghűséggel dekódolják is.

Mindkét új erősítőben már megtalálható lesz a gyártó új, „MDAX” (Marantz Digital Audio EXpansion) elnevezésű, a tömörített MP3, WAV, AAC stb. formátumok hangminőségét feljavító technológiája. Az erősítők és beállítását és teremakusztikai korrekcióját „Audyssey MultEQ” mérőmikrofonos kalibráló rendszer segíti.

Az új modellek hátlapján két HDMI kimenetet találhatunk, amikre akár a távirányítóval akár az RS232-ön keresztül is ráválaszthatjuk a kívánt bemenetet. A bemenetek közé az összes analóg videojel is beleértendő, mivel az erősítőkben alkalmazott magas minőségű videojel konverter ezeket is képes a HDMI kimenetek digitális jelévé átalakítani, természetesen progresszív képfrissítésre alakítással és felskálázással. Természetesen hangkésleltető funkció is működik az erősítőkben a kép és hang szinkronjának megteremtése érdekében.

Az SR7002 egy, az SR8002 két zónát képes független hang- és képjellel ellátni, és a két hátsó surround hangsugárzó erősítője egy második zóna hangosítására is kiválasztható. Ezekben a zónákban használható az erősítőkhöz mellékelt második RC101-es távkezelő. Amúgy az RC8001SR fő távkezelő tanítható és kis interaktív LCD képernyővel is el van látva.

Az erősítők Pure direct hangmódban és a videoszekciót kikapcsolva is használható a lehető legtisztább analóg hangzás elérése érdekében.

Az RS232C port, az infravörös érzékelő bemenetek és jelismétlők, valamint a12V-os indítójelek az erősítők rendszerintegrálását szolgálják.

Az SR8002 felárát a bele épített hatalmas toroid transzformátor, a bármely ponton alacsonyimpedanciás földelési pontot biztosító rézbevonatú ház, és a lehető legjobb hangminőség érdekében egyedileg válogatott alkatrészek teszik indokolttá.

Az új Marantz AV vevőerősítő csúcsmodellek novembertől lesznek kaphatóak, az SR7002 ára 1.399 euró (kb. 350.000 Ft), az SR8002 ára 1.799 euró (kb. 450.000 Ft) lesz.

Kapcsolódó link:

Marantz: négy új DVD lejátszó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .