Marantz NR1200: új Slim Line sztereó hálózati AV vevőerősítő

A Marantz NR1200 kompakt és elegáns készülék, mindent tud, ami vezetékes és vezeték-nélküli többszobás minőségi zenehallgatáshoz kellhet, és persze TV-hez is csatlakoztatható.


A Marantz 10 éve kínálja már kompakt Slim Line AV vevőerősítőit, köztük a legújabb NR1510/NR1710 modelleket, és most itt a hasonlóan karcsú és könnyen elhelyezhető sztereó változat, az NR1200.

Az NR1200 a legmagasabb szintű Hi-Fi-re hangolt alkatrészek felhasználásával épített új végfokai csatornánként 75 wattot biztosítanak, amivel bármely hangsugárzó meghajtható. Az áramkörök elrendezésekor a teljesítményerősítők szimmetrikusan a készülékház bal- és jobboldalára kerültek. A középen lévő tápegységben külön tekercsek szolgálnak ki minden fontos funkciót. Így a táptranszformátortól független a vezetékezése a végerősítő, az előerősítő, a vezeték-nélküli modul és az előlapi kijelző áramköreinek. Ez biztosítja a csatornák jobb elválasztását, a kisebb áthallást, és garantálja a zenei hangképet, a részletek hallhatóságát. A csatornánként két önálló D/A konverternek köszönhetően a dinamikatartománya és a jel-zaj viszonya is jobb a sztereó vevőerősítőnek.

A beépített HEOS technológiával játszhatóak le zenék a Spotify (Free és Premium), az Amazon Music, az Tidal, a TuneIn Internet Radio és más alkalmazásokból, vagy a helyi hálózati zenetárakból, mindezt a HEOS mobilalkalmazással vezérelve. Mi több, a zene bárhol megszólaltatható otthonában a vezeték nélkül csatlakozó HEOS kompatibilis hangsugárzókon, rendszereken vagy komponenseken, akár minden helyiségben ugyanazt vagy más-más dalt lejátszva. A hangzó tartalom elküldhető Bluetooth kapcsolaton vagy az Apple Airplay 2 protokollon keresztül is.

A bakelitlemezek szerelmesei lemezjátszójukat is csatlakoztathatják az NR1200 megfelelő bemenetéhez, ami mögött a Marantz szabadalmaztatott HDAM előerősítő fokozata működik minőségben felülmúlva a műveleti erősítőkből épített megoldásokat. A vevőerősítő lehetőséget kínál a 24 bites/196 kHz-es ALAC, FLAC és WAV audiofájlok dekódolására és emellett kompatibilis a 2,8/5,6 MHz-es DSD állományokkal is. Ezek az előlapi USB-n keresztül vagy hálózati forrásokról érhetőek el.

Az NR1200 öt HDMI bemenete mind támogatja a legújabb szabványokat, köztük a HDCP 2.3 tartalomvédelmet, a 4K Ultra HD 60Hz-es, 4:4:4 színkódolású, nagy dinamikatartományú HDR10 és HLG  formátumú, 3D és BT.2020 színterű videók továbbítását. A HDMI audió retúrcsatorna (ARC) biztosítja, hogy egy HDMI kábelen legyen átvihető a hang a TV-ből az erősítőbe. A HDMI bemenetek automatikusan átnevezik magukat a forrás nyújtotta információk alapján. Ráadásul az NR1200 automatikusan lekever minden surround hangformátumot, hogy azokat virtuális térhangzással szólaltassa meg.

Az NR1200 beszédhanggal is vezérelhető az Amazon Alexa, a Google Assistant vagy az Apple Siri segítségével. Verbális hangparancsokkal indítható a zenelejátszás, a hangerő növelése vagy csökkentése, ugorhatunk a következő dalra, választható ki a bemenet és egyebek. A funkciók a hangvezérlő-rendszertől függően változnak.

Egy 2019 év végére várható firmware-frissítés után Bluetooth fejhallgató is csatlakoztatható a vevőerősítőhöz. A „Bluetooth Out” funkcióval a felhasználók szabadon mozoghat a nappaliban élvezve a kiválasztott zenei forrást. A csatlakoztatást követően a műsorforrás hallgatható csak a fejhallgatón keresztül, vagy egyszerre a surround hangzású hangsugárzókon és a külön szabályozható hangerejű sztereó fejhallgatón keresztül is.

A Marantz NR1200 sztereó hálózati AV vevőerősítő főbb jellemzői:
 • Hi-Fi felépítés karcsú készülékházban: kétcsatornás diszkrét teljesítményerősítő külön Bal/Jobb végfok áramkörrel és tápegység transzformátorral csatornánként 75 W teljesítmény (8 Ω, 20Hz – 20kHz, THD: 0,08%, 2 csatornát meghajtva).
 • Korlátlan zene streaming: AirPlay 2, Bluetooth, Internet rádió, Spotify Free és Premium, Amazon Music, hálózati audió streaming.
 • Beépített HEOS: vezeték-nélküli többszobás audió, beszédhangvezérlés, streaming szolgáltatások alkalmazásvezérléssel.
 • Hi-Res Audio: nagy felbontású audió, köztük 24 bit/192 kHz-es ALAC. FLAC, WAV és DSD 2,8/5,6MHz-es fájlokat lejátszása hálózaton és az előlapi  USB csatlakozón át.
 • Integrált lemezjátszó bemenet: bakelitlemezek kiváló minőségű meghallgatásához.
 • HDMI csatlakozás: 5 HDMI bemenet teljes HDCP 2.3 támogatással és egy HDMI kimenet ARC-vel.
 • Auto Low Latency Mode (ALLM) támogatás: Xbox One felhasználók számára a tökéletesebb játékélményhez, ha TV-jük szintén támogatják az ALLM-et.
 • HDMI CEC funkció: segítségével az NR1200 a TV távirányítójával vezérelhető.
 • Intelligens választógombok: a mellékelt távirányító négy Smart Select funkciógombjának megnyomására hívhatóak elő a különböző jelforrásokhoz (Blu-ray lejátszó, a TV set-top box, a kedvenc internetes rádióállomás, stb.) tárolt a preferált beállítások.
 • Bluetooth fejhallgató kimenet: zene vagy TV műsor hallgatása vezeték-nélküli fejhallgatón át, akár a hangsugárzókkal együtt, akár külön.
 • Kettős mélynyomó kimenet: akár két subwoofer is csatlakoztatható a megfelelő basszushangok előállításához.

A Marantz NR1200 szeptembertől lesz kapható, fekete illetve ezüst-arany házzal 699 € (kb. 230.000 Ft) áron.

Az alábbi linkeken érhető el az új Marantz HiFi sztereó hálózati AV vevőerősítő angol nyelvű adatlapja: NR1200.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .